-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 15 /16:01

Dešimt savanorių prie Vyriausybės piketavo dėl politikos migrantų atžvilgiu

Dešimt savanorių trečiadienį surengė protestą V.Kudirkos aikštėje, siekdami atkreipti dėmesį į politiką migrantų atžvilgiu.
„Sienos grupės“ savanorių piketas prie LR Vyriausybės
„Sienos grupės“ savanorių piketas prie LR Vyriausybės / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Migrantai Protestas

Piketas prie Vyriausybės surengtas vykstant nuotoliniam Ministrų kabineto posėdžiui. Jo dalyviai skelbė raginantys Vyriausybę apsvarstyti savo politiką ir suteikti galimybes visiems, nepaisant jų prieglobsčio prašymo nagrinėjimo statuso, integruotis į Lietuvos visuomenę.

„Mes siekiame paskatinti ir duoti rekomendacijas dėl tvarios, teisingos ir žmogaus teises paisančios integravimo ir prieglobsčio prašymo politikos“, – BNS sakė piketo organizatorius ir „Sienos grupės“ savanoris Vuk Vukotič.

Svarbiausiu piketo tikslu jo dalyviai įvardijo siekį leisti migrantams dirbti ir gyventi Lietuvoje.

„Pagrindinis prašymas ir siūlymas leidimas gyventi ir dirbti Lietuvoje su juo ateitų daugybė kitų socialinių garantijų“, – sakė viena iš „Sienos grupės“ savanorių Emilija Švabaitė.

„Visiems žmonėms nepaisant jų statuso, jei jie yra Lietuvoje, reikia suteikti galimybę dirbti ir išlaikyt save“, – pabrėžė V.Vukotič.

Piketo metu buvo dalyviai skandavo „rasistinė valstybė užknisa mane“ ir „koncentracijos stovyklos pinigų plovyklos“ bei laikė plakatus.

V.Vukotič teigimu, trečiadienio rytą jis sulaukė Vyriausybės kanceliarijos skambučio ir kvietimo įteikti rekomendacijas.

„Sveikintina, kad jie nori priimti ir raštiškai pažiūrėti, ko mes reikalaujam. Ar svarstys, ar ne, aš negaliu teigti, bet galiu tik tikėtis“, – BNS sakė jis.

Pernai į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai pateko apie 4,2 tūkst. migrantų, daugiausiai jų buvo iš Artimųjų Rytų bei Afrikos šalių. Daugelis atvykėlių buvo apgyvendinti stovyklose, jų judėjimas ribotas.

Kadangi daugelis neteisėtų migrantų į Lietuvą pateko prieš 12 mėnesių, pasieniečiai gali prašyti arba juos toliau laikyti sulaikytus, arba reguliariai atvykti į apgyvendinimo stovyklas.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje apgyvendinimo centruose gyvena apie 2,6 tūkst. užsieniečių. Beveik 1,5 tūkst. jų turi neteisėto migranto statusą, turi būti išsiųsti iš šalies, nepaisant to ar jie gyvens apgyvendinimo centruose, ar savarankiškai.

Leidimai gyventi Lietuvoje suteikti 130-čiai neteisėtai atvykusių užsieniečių.

Vidaus reikalų ministerija trečiadinį pranešė, jog siekiant paskatinti migrantų savanorišką grįžimą, 1000 eurų išmoka savanoriškai išvykstantiems pratęsta iki rugsėjo 22 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius