-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 14

Detektyvas Gargžduose: teko aiškintis dėl neva sulaikyto Šeimų sąjūdžio Kalėdų senelio

Išvežė kas ar neišvežė iš Gargždų aikštės Kalėdų senelį – tokį klausimą antradienį teko spręsti Klaipėdos rajono valdininkams ir pareigūnams. Savaitgalį jie buvo viešai apkaltinti susidoroję su Šeimų sąjūdžiui atstovaujančiu Kalėdų seneliu. Peržiūrėję vaizdo kamerų įrašus Klaipėdos rajono vadovai teigė išsiaiškinę, kaip gimsta melagienos.
Renginys Gargžduose nesulaukė daug žiūrovų, tačiau aktyviai buvo komentuojamas visą savaitgalį.
Renginys Gargžduose nesulaukė daug žiūrovų, tačiau aktyviai buvo komentuojamas visą savaitgalį. / Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Beveik 700 žmonių pasidalino feisbuke atsiradusiu įrašu apie neva pravirkdytus Gargždų vaikus. Esą šventė buvo nutraukta, dalis vaikų liko be dovanėlių.

Apkaltino vietos politikus

„Grinčas, Klaipėdos rajono savivaldybės, viešojo skyriaus ir policijos kailyje, IŠVIJO Kalėdų senelį ir Elnę pateikdami sąrašą „tariamų“ pažeidimų, grasindami galimomis baudomis! Renginiams iki 100 žmonių Klaipėdos rajone iš vis nereikia jokių leidimų. O buvo tik pati pradžia, kai tėveliai su vaikai pradėjo rinktis prie miesto aikštėje esančios kalėdinės eglės. Visiškas nužmogėjimas, šaltumas, abejingumas, negebėjimas objektyviai įvertinti situacijos yra užvaldęs šiuos pareigūnus ir valstybės tarnautojus, kurių veiksmais liko pasibaisėję ne tik bendruomenės gyventojai, bet ir kitų savivaldybių gyventojai, bei pareigūnai“, – rašoma įraše, kuriuo gausiai dalinosi ir komentavo gargždiškiai.

Tą patį vakarą į įvykį Gargžduose sureagavo ir Seimo narys Petras Gražulis.

Vaizdo įraše, kur jis nufilmuotas prie rusenančio židinio, P.Gražulis pasakojo apie Šeimų maršo organizuojamą turą per visas savivaldybes, kur dalinamos dovanos. Tačiau Gargžduose, anot Seimo nario, Kalėdų senelio istorija baigėsi nemaloniai.

„Nežinau ar jis buvo suimtas, įstumtas į varanoką, o gal tiktai išvarytas. Ar surašytas koks administracinis protokolas? Kol kas nežinau“, – kalbėjo jis savo sekėjams įraše, kuris pavadintas „Policijos išvarytas, o gal išvytas Kalėdų senelis Gargžduose“. Apie incidentą jam esą pranešė Šeimų sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius.

P.Gražulis greit padarė išvadas, kad su Kalėdų seneliu susidorota, nes rajonui vadovauja liberalai, konservatoriai ir socialdemokratai.

Pareigūnai prašė tylos ir antsnukio šuniui

Panašu, kad dėl įrašo, kuriame Klaipėdos rajono valdžia buvo apkaltinta susidorojimu su Kalėdų seneliu, vietos valdininkams teko gaišti laiką ir peržiūrėti vaizdo įrašus.

Antradienį pateikta išsami įvykių chronologija ir vaizdo įrašas leidžia suprasti, kad pranešimai apie neva sulaikytą ar išvytą Kalėdų senelį – melas.

Klaipėdos r. savivaldybės nuotr./Gargždų Kalėdų eglės įžiebimo šventė
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr./Gargždų Kalėdų eglės įžiebimo šventė

Apie numatomą renginį buvo pranešta penktadienį. Maždaug pusvalandžio trukmės vaizdo įraše matyti, kad renginys nesutraukė ir didelio susidomėjimo – žmonių vos keletas.

18 val. prasideda renginys. Pareigūnai pirmą kartą išlipa iš mašinos ir paprašo patildyti garsiai skambančią muziką. Asmuo neprieštarauja, garsą sumažina.

18.02 val. Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnas iš automobilio išlipa antrą kartą ir paprašo, kad asmuo, kuris po aikštę vaikšto su dideliu palaidu šunimi, jį prisirištų, nes aplink šeimos su mažamečiais vaikais – buvo apie 10 vaikų ir 15 suaugusiųjų. Asmuo tą padaro.

Grįždamas į automobilį pareigūnas sutinka Kalėdų senelį, kuris jam palinki gražių švenčių, jis atsako tuo pačiu ir grįžta į automobilį.
Toliau vyksta šventė – groja muzika, Kalėdų senelis dalija dovanas.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr./Klaipėdos rajono valdininkams ir pareigūnams teko atsisukti vaizdo kameras ir aiškinis: buvo išvežtas ar ne Kalėdų senelis.
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr./Klaipėdos rajono valdininkams ir pareigūnams teko atsisukti vaizdo kameras ir aiškinis: buvo išvežtas ar ne Kalėdų senelis.

18.14 val. iš aikštės pasišalina asmuo su garso kolonėle, tačiau prieš tai pasako, kad norėjo padaryti visiems šventę, bet nepavyko.

18.19 val. išdalijęs paskutines dovanas iš aikštės išeina ir Kalėdų senelis.

Į tolesnį patruliavimą išvyksta ir Viešosios tvarkos pareigūnai, policijos pareigūnų aikštėje nebuvo pasirodę.

Savivaldybės aikštė yra filmuojama, kameras turi ir pareigūnai, todėl visą įvykių chronologiją galima puikiai matyti.

„Kaip matote iš filmuotos medžiagos, organizatoriai šventę patys nutraukė po 20 minučių. Niekas jų neprašė palikti aikštės, o tuo labiau nesuiminėjo Kalėdų senelio ir negriovė šventės“, – rašo Klaipėdos rajono savivaldybė.

VIDEO: Kaldėdų senelio drama Gargžduose – Klaipėdos rajono savivaldybė pateikė savo versiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius