Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 19 /16:38

Detektyvas Seime: slaptame balsavime – papildomas biuletenis, lygių galimybių kontrolierė nepaskirta

Ketvirtadienį Seime – kuriozinė situacija. Slaptame balsavime, kuriame buvo balsuojama dėl Lyros Jakulevičienės paskyrimo lygių galimybių kontroliere, atsirado papildomas balsavimo biuletenis, kurio nebuvo išdavusi balsų skaičiavimo komisija.
Slaptas balsavimas
Slaptas balsavimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Išduoti 95 biuleteniai, rasti 96 biuleteniai”, – iš Seimo tribūnos pareiškė Balsų skaičiavimo komisijos pirmininkas socialdemokratas Andrius Palionis.

Jis pridūrė, kad rastas papildomas balsavimo biuletenis nulėmė balsavimo rezultatus, todėl pasiūlė dėl L.Jakulevičienės Seimui slaptu balsavimu pasisakyti dar kartą.

Savo ruožtu „tvarkietis“ Petras Gražulis tikino, kad rastas papildomas biuletenis turėjo būti be antspaudo, todėl balsavimo rezultatus nustatyti neturėtų būti sunku.

Vis dėlto Seimas nutarė dėl lygių galimybių kontrolierės paskyrimo perbalsuoti. Už tai balsavime pasisakė 83 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 10 parlamentarų.

Kontrolierė nepaskirta

Dėl L.Jakulevičienės paskyrimo lygių galimybių kontroliere penkerių metų kadencijai Seimas pakartotinai slapta balsavo dar ketvirtadienį.

Pakartotiniame balsavime L.Jakulevičienė nebuvo paskirta. Už jos kandidatūrą pasisakė 47 parlamentarai, prieš buvo 42, susilaikė 15. Du biuleteniai rasti sugadinti.

Seimo nariai tarpusavyje aptarinėjo įvairiais papildomo biuletenio atsiradimo versijas. Vieni sakė, kad tiesiog įvyko klaida ir kažkam netyčia buvo išduoti du sulipę biuleteniai.

Kiti tvirtino, kad kažkuris Seimo narys tyčia įbruko papildomą lapelį balsadėžėn. Jie siūlė Seime pradėti tyrimą dėl dokumento klastojimo.  Tiesa, dauguma Seimo narių tokį siūlymą vertino skeptiškai. Pasak jų, vargu, ar įmanoma būtų šią istoriją išsiaiškinti.

Prof. L.Jakulevičienė šiuo metu dėsto Mykolo Romerio universitete, ji specializuojasi Europos Sąjungos teisėje, žmogaus teisių srityje. 2006–2013 metais ji buvo Jungtinių Tautų vystymo programos Lietuvoje vadovė, JT atstovė Lietuvoje. L.Jakulevičienė taip pat yra dirbusi Tarpvalstybinio pasienio bendradarbiavimo proceso sekretoriato vadove Ukrainoje, JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro atstove Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius