Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 11

Devyniose ministerijoje padaugėjo pareigybių

Per pirmąjį šių metų pusmetį devyniose ministerijose pareigybių pagausėjo daugiau kaip šimtu, rašo „Lietuvos žinios“.
Užsienio reikalų ministerija
Užsienio reikalų ministerija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Valstybės tarnybos departamento skaičiavimais, nuo šių metų pradžios iki liepos 1-osios daugiausia pareigybių – 839 – turinti Užsienio reikalų ministerija (URM) papildė jų skaičių dar 30. Finansų ministerijoje (FM) pareigybių pagausėjo 17, Ūkio ministerijoje (UM) – 16. Aplinkos ministerijoje papildomai užimta dešimt darbo vietų, Sveikatos apsaugos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijose – po devynias, Teisingumo ministerijoje – aštuonios. Pareigybių skaičius padidėjo ir Kultūros bei Susisiekimo ministerijose.

Ministro pirmininko tarnyba su Vyriausybei atskaitingomis įstaigomis, kuriose pareigybių per pusmetį laikinai sumažėjo 1239, pasekė vien Vidaus reikalų ministerija. Joje neliko 40 darbo vietų. Šiek tiek biurokratų sumažėjo ir Žemės ūkio, Švietimo ir mokslo bei Energetikos ministerijose. Pareigybių skaičius nepakito vienintelėje Krašto apsaugos ministerijoje.

URM ir diplomatinėse atstovybėse per pirmąjį šių metų pusmetį buvo įdarbinti 25 nauji žmonės, dirbsiantys pagal darbo sutartis. Daugiausia jų – šeši – priimti rengiantis pirmininkavimui Europos Sąjungai. Penkiems bus patikėtos funkcijos, susijusios su pirmininkavimu Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje, keturiais darbuotojais sustiprintas URM Piliečių aptarnavimo skyrius. Taip pat papildomai priimta vairuotojų, viešųjų pirkimų specialistų.

FM rašte aiškinama, kad 17 žmonių įdarbinta esą „didžiausio leistino pareigybių skaičiaus ribose“ ir atspindi natūralią darbuotojų kaitą.

„Kai kurie darbuotojai išėjo į pensiją, pakeitė darbovietę, o į jų vietą buvo priimti nauji. Personalo atranka užtrunka, tad jeigu pernai (2010-aisiais) pirmąjį pusmetį darbuotojas išėjo iš ministerijos, kitas į laisvą vietą galėjo būti priimtas ir po metų“, – teigiama atsakyme.

ŪM padidėjusį pareigybių skaičių motyvuoja šešių etatų perkėlimu į ministeriją iš Lietuvos metrologijos inspekcijos ir Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prie ŪM.

Ministro pirmininko tarnybos Komunikacijos departamento direktorė Lina Korsakaitė aiškino, kad didžiuliai pareigybių pokyčiai Vyriausybei atskaitingose įstaigose susidarė dėl vykdomų etatinių pertvarkymų Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje bei Lietuvos statistikos departamente.

„Teritoriniai padaliniai buvo įtraukti į įstaigų struktūras. Darbuotojai, vykstant procedūroms, yra laikinai netekę darbo, bet liepos mėnesį dalis jų buvo grąžinta į pareigas. Tačiau ne visi, nes pertvarka vykdoma siekiant efektyvesnio įmonių valdymo“, – pažymėjo L.Korsakaitė. Esą tikruosius darbuotojų skaičiaus pokyčius bus galima įvertinti tik atlikus naują tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius