Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 28 /15:24

DFDS kelte „Regina Seaways“ lietuvė pagimdė mergaitę: juokaujama – turėtų pavadinti Regina

Praėjusį savaitgalį iš Klaipėdos į Vokietiją plaukusiame kelte nutiko neeilinis įvykis – gimė mergaitė. Kelto „Regina Seaways“ įgula juokauja, jog kapitonas turėtų tapti kūdikio krikštatėviu, o mergytė turėtų būti pavadinta Regina. Norvegijoje gyvenančiai lietuvių šeimai tai pirmoji atžala.
keltas „Regina Seaways“
keltas „Regina Seaways“ / „DFDS Seaways“ nuotr.

Kaip 15min sakė „DFDS Seaways“ atstovas Vaidas Klumbys, moteris pagimdė šeštadienio paryčiais.

„Buvo šeštadienio rytas, 4.16 val. moteris pagimdė kūdikį, mergaitę. Laivas buvo pakeliui iš Klaipėdos į Kylį. Moteriai prasidėjo sąrėmiai. Pagal procedūrą įgula teiravosi, ar tarp keleivių yra gydytojas, buvo kviečiami atsiliepti medikai. Atsirado vokietė pediatrė, kuri priėmė gimdymą kajutėje. Buvo iškviestas malūnsparnis, bet kol jis atskrido moteris pagimdė. Kiek mus informavo pats vyras, viskas tvarkoje – tiek moteris, tiek kūdikis abu sveiki, saugūs, yra Lenkijos ligoninėje“, – pasakojo V. Klumbys.

Iš kelto ką tik pagimdžiusi moteris ir kūdikis buvo nuskraidinti, kiek žinoma, į Lenkijos ligoninę.

V. Klumbys sako, jog šis įvykis itin unikalus.

„Įgula pajuokavo, kad dabar kapitonas turėtų būti krikštatėvis, o mergaitę reikėtų Regina pavadinti. Pats įvykis tikrai labai šviesus. Mes praktikoje nepamenam tokio įvykio... Kiek bandėm juostą istorinę atminties atsukti, neprisimenam.... Galbūt paieškoję, patyrinėję, pašnekėję su senesniais kapitonais, gal atrastume, bet nuo tada kai Lietuvoje pradėjo dirbti „DFDS“, 2001 metais, tokio atvejo neprisimenam. Unikalus mūsų darbo istorijoje, toks šviesus, malonus“, – šypteli V. Klumbys.

Kaip skelbė lenkų žiniasklaida, moteris kūdikį pagimdė kiek anksčiau nei buvo planuota. V. Klumbys taip pat svarstė, jog veikiausiai šeima nebūtų ryžusis leistis į kelionę, jei iki gimdymo būtų buvę likę vos pora savaičių.

Gimė anksčiau nei planuota

DFDS vėliau išplatino pranešimą, kuriame tėtis atvirauja, kad dukrytė nusprendė gimti anksčiau.

„Iš pradžių streso netrūko, bet dabar šiek tiek ramiau – dukrytė iš inkubatoriaus jau perkelta į lovytę. Tai nebuvo pirmoji mūsų kelionė keltu, šiuo metu gyvename ir dirbame Norvegijoje, į Lietuvą grįžome tik atostogoms. Planavome paskutinį mėnesį praleisti namuose. Nėštumas buvo sklandus, pora dienų prieš kelionę iš Lietuvos žmona apsilankė ir pas gydytoją, kuri patvirtino, kad keliauti dar saugu, bet dukra nusprendė kitaip", – juokauja laimingas naujagimės tėtis.

Gimus dukrytei tėtis kelionę laivu tęsė toliau, nes buvo perspėtas, kad dėl šalyje galiojančio karantino į ligoninę įleistas nebus.

„Skausmus žmona pradėjo justi dar kelionės pradžioje, tačiau iš pradžių jie nebuvo panašūs į sąrėmius – labai nereguliarūs ir gana silpni. Galvojome, tiesiog nuovargis. Vis dėlto maždaug vidurnaktį skausmai pradėjo stiprėti, kreipėmės į įgulą, buvo iškviestas sraigtasparnis, tačiau žmona pagimdė anksčiau, nei jis atskrido. Pakankamai lengvai, greitai ir sklandžiai viskas praėjo, visi labai padėjo ir rūpinosi. Jau daug kartų dėkojome įgulai ir gimdymą priėmusiai medikei, tačiau noriu pabrėžti dar kartą – visada liksime dėkingi už suteiktą pagalbą", – patikino tėtis.

Šiuo metu šeima laukia, kol dukra su mama bus išleistos iš ligoninės ir galės pasirūpinti reikalingais dokumentais. Paklaustas, galbūt dukra turės ne tik Lietuvos, bet ir kitos šalies, greta kurios krantų gimė, pasą, tėtis juokavo, kad situacija – tikrai unikali. Kadangi dukra gimė jūroje, nėra aišku, ką reikėtų įrašyti į gimimo liudijimą.

Įdomu tai, kad vaiko gimimo atvejis yra apibrėžtas Lietuvos Respublikos prekybinės laivybos įstatyme. Vadovaujantis juo, jei laive gimsta vaikas, laivo kapitonas surašo jo gimimo aktą. Tokį aktą, be laivo kapitono, pasirašo du liudytojai, laivo gydytojas arba felčeris, jeigu jie yra laivo įgulos nariai. Apie vaiko gimimą laive įrašoma laivo žurnale. Laivo kapitono surašytas aktas nepakeičia gimimo liudijimo ir turi būti pateikiamas civilinės metrikacijos įstaigai gimimo liudijimui gauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius