Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 19 /13:18

VPT vadovė Diana Vilytė paskirta antrai kadencijai

Prezidentė paskyrė Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorę Dianą Vilytę antrai 4 metų kadencijai.
Diana Vilytė
Diana Vilytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

D.Vilytė šiai institucijai iškėlė aukščiausius profesionalumo reikalavimus, stiprinant viešųjų pirkimų politiką, taikant aktyvią pažeidimų prevenciją ir siekiant skaidraus bei efektyvaus valstybės lėšų naudojimo, pranešė Prezidentūra.

D.Vilytė buvo du kartus išrinkta geriausia metų valstybės tarnautoja, jos nuopelnai šiemet įvertinti valstybės apdovanojimu – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Premjeras Saulius Skvernelis, pateikės D.Vilytės kandidatūrą, tai pat sakė, kad jos nuopelnai skaidrinant viešuosius pirkimus yra akivaizdūs, todėl šiuos darbus būtina aktyviai tęsti.

Jo žodžiais, VPT vadovei keliamos dvi pagrindinės užduotys: tolesnė aktyvi viešųjų pirkimų prevencija ir priežiūra bei racionalus valstybės lėšų panaudojimas – būtina didinti ne mažiausios kainos, o ekonominio naudingumo pirkimų skaičių.

Tuometinė Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) direktorė D.Vilytė VPT vadove paskirta 2014 metų lapkričio pradžioje, o pareigas ji pradėjo eiti gruodžio 22-ąją. Tuomet jos kandidatūrą teikė premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

Ekonomikos ir psichologijos išsilavinimą turinti D.Vilytė 7 metus yra dirbusi LVPA, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) taryboje, Atviros Lietuvos fonde, yra buvusi viešųjų įstaigų „Transparency International“ Lietuvos skyriaus ir Pilietinės visuomenės instituto valdybų narė, buvo viena iniciatyvos „Baltoji banga" pradininkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius