-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 17

Didėjant poreikiui atnaujinti mokyklas, lėšų užtenka ne visiems

Tradiciškai vasarą mokyklose vyksta remonto darbai. Pasak švietimo ir mokslo viceministrės, šiemet bus atnaujinta beveik 150 mokyklų, dar maždaug 50 tęsiami ankstesniais metais pradėti darbai. Iš viso beveik per dešimtmetį Lietuvoje atnaujinta beveik 600 mokymo įstaigų.
Streikas mokykloje
Mokyklos klasė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Marijampolėje dirbantys statybininkai ramina – šioje meno mokykloje remontas bus baigtas laiku. Pasak jų, gerai, kai dirba vietiniai statybininkai – paprasčiau derinti, pasitarti, o ir sprendimai priimami greičiau.

„Paruošiamuosius darbus pradėjome vasario mėnesį. Po sutarties pasirašymo, tai buvo projektas su projektavimu, kol rengėme projektą, tai tik ardėme ,kažką darėme. Sutartis yra 7 mėnesiai, tai mes tikrai pabaigsime darbus. Kaip ir buvo tartasi, mėnesį leisime įsikraustyti su visais baldais, gal dar ir padėsime įsikraustyti“, – tikina UAB „Statybos ritmas“ gamybos direktorius Raimondas Gurevičius.

Poreikis atnaujinti mokyklas vis didėja, teigia švietimo ir mokslo viceministrė. Šiemet didžiausia dalis pinigų skirta Vilniaus miestui – per milijoną eurų. Iš viso šalies mokykloms atnaujinti atseikėta beveik 14 mln. eurų. Už juos bus suremontuotos 147 mokyklos.

„Aišku, savivaldybės paraiškose prašė net 39 milijonų, bet tiek, kiek turėjome, tiek savivaldybėms ir išdalinome. Kita programa skirta 9,3 mln. eurų, yra specifinė tuo, kad ji skirta tęstiniams projektams, tarkim pradėta mokykla atnaujinti nebaigta, ją reikia užbaigti. Taigi šita suma skirta net 47 švietimo įstaigoms, užbaigtos šiais metais bus 7, kitos dar lauks eilės“, – aiškina švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė.

Aukštosios mokyklos taip pat atnaujinamos, joms skirta apie 5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius