Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 29

Didės eilinių karių atlyginimai

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Krašto apsaugos ministerijos parengtam nutarimo projektui, kuriuo nuo 2011 metų bus laipsniškai didinami tarnybiniai atlyginimai pirmųjų metų jaunesniojo eilinio laipsnį turintiems profesinės karo tarnybos kariams.
Pratybos
Pratybos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ministerijos išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad nuo 2011 metų 1,9 tarnybinio atlyginimo koeficientas jaunesniojo eilinio laipsnį turintiems kariams bus taikomas tik pirmuosius 6 tarnybos mėnesius. Vėliau jaunesniojo eilinio laipsnį turintiems kariams bus taikomas aukštesnis 3,5 tarnybinio atlyginimo koeficientas. Tai reiškia, kad po pusmečio atlyginimas padidės nuo 855 Lt iki 1575 Lt neatskaičius mokesčių.

Pagal iki šiol galiojusią profesinės karo tarnybos karių tarnybos apmokėjimo tvarką 1,9 tarnybinio atlyginimo koeficientas eiliniam kariui buvo taikytas visus pirmuosius tarnybos metus.

Nuo 2012 metų jaunesniesiems eiliniams pirmąjį pusmetį planuojama taikyti 3,4 tarnybinio atlyginimo koeficientą, o pradėjus antrąjį pusmetį – 3,5 koeficientą, tai yra tokį, kuris iki karių atlyginimų sumažinimo 2009 metais buvo mokamas eiliniams kariams tik antruosius tarnybos metus.

Laipsniškas tarnybinių atlyginimų didinimas eiliniams kariams yra viena iš priemonių, kuriomis siekiama didinti profesinės karo tarnybos patrauklumą ir taip pat paskatinti daugiau jaunuolių ateiti atlikti būtinuosius karinius mokymus ir tapti profesines karo tarnybos kariais. 

Pagerėjus finansinei situacijai 2012 metais taip pat planuojama į 2009 metų lygį iki atlyginimų sumažinimo grąžinti kitų laipsnių tarnybinių atlyginimų koeficientus.

Norint paskaičiuoti tarnybinio atlyginimo dydį neatskaičius mokesčių, atlyginimo koeficientą reikėtų dauginti iš bazinio atlyginimo dydžio, t.y. 450 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius