Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 19

Didmiesčių gyventojai dėl prastų Lietuvos ir Lenkijos santykių kaltina LLRA

Didmiesčių gyventojai dėl prastų Lietuvos ir Lenkijos santykių kaltina Lietuvos lenkų rinkimų akciją, rodo apklausa.

77 proc. apklausos dalyvių mano, kad dėl pablogėjusių ir toliau šlyjančių Lietuvos ir Lenkijos santykių didžiausia atsakomybė tenka Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.

9,2 proc. kaip labiausiai kaltus įvardija Lenkijos politikus, 8,4 proc. didmiesčių gyventojų laikosi nuomonės, kad visos paminėtos grupės kažkiek kaltos, o 1,8 proc. teigia, kad didžiausia atsakomybė tenka Lietuvos politikams, rodo savaitraščio „Veidas“ skelbiama apklausa.

Tuo tarpu 1,6 proc. apklaustų didmiesčio gyventojų teigia, kad dėl prastėjančių santykių kalčiausi yra Lietuvos lenkai, o 1 proc. sako, kad tai – Lietuvos lietuviai, esą skriaudžiantys lenkų tautinę mažumą.

Klausiami, su kokia valstybe Lietuvos santykiai šiuo metu geriausi, beveik pusė apklausos dalyvių – 45,6 proc. – nurodė Gruziją, 12,2 proc. – Latviją, 9,8 proc. – Estiją.

6,2 proc. apklaustų didmiesčių gyventojų manė, kad geriausiai Lietuva šiuo metu sutaria su Norvegija, 5,6 proc. – su Jungtine Karalyste, 4 proc. – su Švedija, 3,2 proc. – su JAV.

Savaitraščio „Veidas“ skelbiamą 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų apklausą rugsėjo 12–14 dienomis atliko rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime consulting“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius