Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 22

Apklausa: didmiesčių gyventojai nepraranda noro įsivesti eurą

Nors šiuo metu eurui sunkūs laikai ir artimiausiu metu prognozuojami dar sunkesni, didelė dalis didžiųjų miestų gyventojų juo vis dar pasitiki.
Eurų banknotai
Eurų banknotai / Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Euras Valiuta

Kaip paaiškėjo iš savaitraščio „Veidas“ užsakymu atliktos naujausios sociologinės apklausos, beveik du penktadaliai apklaustųjų mano, kad euras šiuo metu yra stipriausia valiuta.

Be to, net 56 proc. respondentų ir šiandien mano, kad Lietuvai verta jį įsivesti. Manančiųjų, kad mūsų valstybei euro nereikia, – maždaug trečdalis – 34,8 proc.

Į klausimą, ar Lietuvai dar verta siekti įsivesti eurą, 8,4 proc. apklausos dalyvių atsakė, kad geriausia, jog butų kaip dabar: tai yra eurą įsivesti mes siekiame, bet tai dar tolima perspektyva.

Į klausimą, kuri valiuta šiuo metu stipriausia, 39,6 proc. respondentų atsakė, kad euras.

Net 37,2 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų mano, kad šiais laikais nebėra stiprių valiutų. Tai neramus ženklas, konstatuoja „Veidas“.

7 proc. apklausos dalyvių pareiškė, kad stipriausia valiuta tebėra JAV doleris, o 12,6 proc. – kad Jungtinės Karalystės svaras sterlingų, 1,6 proc. – kad Japonijos jena.

Valdžia yra išsikėlusi tikslą eurą Lietuvoje įsivesti 2014 metais, nors Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas teigia, kad tais metais eurą mums įsivesti gali sutrukdyti per didelė infliacija.

Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausą rugpjūčio 15–17 dienomis žurnalo „Veidas“ užsakymu atliko rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė „Prime consulting“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius