Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 13

Didmiesčių vadovai nebenori mokėti už moksleivių vežiojimą iš kaimų

Pirmą kartą į forumą susirinkę penkių didžiausių Lietuvos miestų vadovai Klaipėdoje svarstė, kas turėtų mokėti už provincijos mokinių pavėžėjimą į didmiesčius. Didmiesčių savivaldybėms vaikų vežiojimas iš kaimų tapo nebepakeliama našta.
Mokyklinis autobusas
Mokyklinis autobusas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Penkių didžiausių miestų vadovai, penktadienį posėdžiavę Klaipėdoje, guodėsi, kad problema aktuali ne tik sostinėje ar uostamiestyje. Vis daugiau gyventojų išsikėlus gyventi į užmiesčius išryškėjo problema dėl vaikų pavėžėjimo į mokyklas.

„Manome, kad siekiant išlaikyti paslaugų prieinamumą gyventojams vežiojimo paslauga turi būti kompensuojama tų savivaldybių, kurių gyventojai naudojasi paslauga, nes pastarieji mokesčius moka būtent jų gyvenamoje savivaldybėje. Kaip alternatyvą siūlome numatyti valstybės tikslines dotacijas savivaldybėms vežiojimo išlaidoms kompensuoti“, – nurodoma miestų vadovų parengtoje rezoliucijoje.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, kompensuoti pavėžėjimą turi tos savivaldybės, kurių teritorijoje yra švietimo įstaigos.

Biudžetuose besiveriant skylėms savivaldybės leidosi į teisminius ginčus. Šiaulių savivaldybė neseniai gavo teismo išaiškinimą, jog vaikai negali būti skirstomi pagal gyvenamąją vietą.

Į teismus įsivėlė ir Kauno savivaldybė, kuriai tapo nepakeliama našta kompensuoti profesinių mokyklų auklėtinių keliones iš rajono. „Mes nesame profesinių mokyklų steigėjai ir nėra jokios logikos, kodėl mes turime kompensuoti keliones. Tai turi būti pačių mokyklų reikalas“, – aiškino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Visų didmiesčių vadovai sieks, kad vaikų kelionės būtų finansuojamos iš valstybės biudžeto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius