Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 16

Didysis „Beko“ kamuolys nuo šiol džiugins sporto muziejaus lankytojus

Vienas iš kelių įspūdingųjų „Beko“ krepšinio kamuolių, džiuginusių didžiųjų miestų gyventojus ir svečius Europos krepšinio čempionato metu, tapo muziejine vertybe.
krepsinio kamuolys
krepsinio kamuolys

Kaune įsikūrusio Sporto muziejaus direktoriaus Prano Majausko prašymu, UAB „AG Trade“, atstovaujančios „Beko“ prekinį ženklą Lietuvoje, direktorius Eimundas Mačiulis, vieną iš šių kamuolių padovanojo ekspozicijai. Kamuolys Sporto muziejui perduotas konferencijos „Kilnus elgesys sporte – idėja ir tikrovė“ metu, daugybės garbių svečių – olimpiečių, trenerių, sportininkų ir politikų – akivaizdoje. 

Kol kas, vienu iš čempionato simbolių, tapęs kamuolys pūpso muziejaus kiemelyje, tačiau netrukus atsidurs naujai jam ruošiamoje vietoje. Netrukus šalia muziejaus bus įrengtos krepšinio aikštelės, o prie jų ir bus įkurdintas, ko gero, didžiausias Lietuvoje krepšinio kamuolys.

„Beko“ kamuoliai į Lietuvą atkeliavo iš Turkijos. Ten vykusio Pasaulio krepšinio čempionato metu jie puošė Turkijos miestų gatves, o Europos krepšinio čempionato proga buvo padovanoti Lietuvai.

Kiekvienas kamuolys pagamintas iš fibros, yra 2 metrų skersmens ir sveria 150 kg. Europos krepšinio čempionato metu Kauno, Vilniaus, Klaipėdos ir Panevėžio miestus puošę kamuoliai išgarsėjo ne tik kaip miestiečių pamėgtos vietos fotografavimuisi, bet ir bandymais juos nuridenti. Keliems chuliganams dėl to buvo surašyti viešosios tvarkos pažeidimo protokolai. Tuo tarpu Turkijoje, kelis kartus lenkiančioje Lietuvą gyventojų skaičiumi, tokių pažeidimų nepasitaikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius