-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 29

„Didžiąją idėjų ir pokyčių konferenciją“ tiesiogiai transliuoja susivienijusios žiniasklaidos priemonės

Kviečiame visą Lietuvą ir tautiečius, gyvenančius svetur, dalyvauti istoriniame įvykyje – stebėti „Didžiąją idėjų ir pokyčių konferenciją“, kuri tiesiogiai transliuojama pagrindiniuose iniciatyvos žiniasklaidos kanaluose. Konferencijos transliaciją įgyvendina DELFI ir LRT, ją taip pat bus galima stebėti portaluose 15min, ziniuradijas.lt. Televizijos kanale „LRT kultūra“ bus rodomi konferencijos atidarymas, trijų proveržio idėjų paskelbimas ir susivienijusių šalies ekonomistų pranešimas.
Iniciatyva „Idėja Lietuvai“
Iniciatyva „Idėja Lietuvai“ / 15min nuotr.

„Iniciatyva „Idėja Lietuvai“ jau padarė svarbų darbą: ji parodė, kad Lietuvos žiniasklaida gali susivienyti dėl bendro tikslo. Norime, kad konferencijoje išsakytos mintys, įžvalgos pasiektų kuo daugiau žmonių, todėl sutarėme, kad bendromis jėgomis transliuosime šią konferenciją žiūrovams. Prisijungę naujienų portalai tiesiogiai transliuos visą konferenciją, o televizija „LRT kultūra“ nuo vidurdienio rodys konferencijos atidarymo bei atrinktų trijų idėjų paskelbimo įrašą ir tiesiogiai transliuos neeilinį ekonomistų pranešimą apie idėjų įkvėptą ekonomiką, kurį kartu parengė „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, SEB banko prezidento patarėjas, vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda ir „Luminor“ banko vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas“, – pasakojo DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Raimundas Celencevičius, Audrius Siaurusevičius, Vytautas Benokraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Raimundas Celencevičius, Audrius Siaurusevičius, Vytautas Benokraitis

„Didžiojoje idėjų ir pokyčių konferencijoje“ pirmą kartą bus paskelbtos trys svarbiausiomis ekspertų ir visuomenės pripažintos idėjos, kurias įgyvendinus būtų paskatintas proveržis mūsų valstybėje. Konferencijoje didelis dėmesys bus skiriamas ir kitų šalių sėkmės istorijoms pristatyti: tarptautiniai aukščiausio lygio pranešėjai papasakos, kaip įgyvendintos drąsios idėjos švietime, gynyboje, mokesčių sistemoje ir kitose srityse paveikė dabar sėkmingų šalių raidą. Suomijos švietimo, Izraelio diasporos ir kitų šalių reformų įgyvendinimo pavyzdžiais bus siekiama įkvėpti progresyvią tūkstantinę konferencijos auditoriją. Konferenciją moderuoja žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Viename iš daugelio intriguojančių konferencijos pranešimų, kurį moderuos žurnalistas Andrius Tapinas, bus ieškoma atsakymo, kodėl lietuviai užprogramuoti būti sėkmingais. Pranešimo dalyviai – Nepriklausomos Lietuvos Valstybės atkūrimo akto signataras profesorius Vytautas Landsbergis, Vilniaus universiteto profesorius, istorikas Alfredas Bumblauskas, Lietuvos studentų komanda, pasaulio sintetinės biologijos konkurso nugalėtoja „Vilnius-Lithuania iGem“ ir Dakaro ralio lenktynininkai, „Craft Bearings“ komanda Darius Vaičiulis ir Antanas Juknevičius.

Konferencijoje dalyvaujantis Nacionalinio paramos demokratijai fondo prezidentas Carlas Gershmanas skaitys pranešimą apie Lietuvos demokratiją kaip pokyčių variklį, buvęs Estijos Ministras Pirmininkas Taavi Rõivas pasakos apie valstybės vaidmenį kuriant skaitmeninę visuomenę, „Taglit Birthright Israel“ generalinis direktorius, buvęs diplomatas Gidi Markas dalinsis Izraelio Taglit-Birthright programos, pakeitusios visą šalies istorijos kursą, patirtimi, Suomijos švietimo ekspertas, Sidnėjaus NSW universiteto Švietimo profesorius Dr. Pasi Sahlbergas patars, ko Lietuva gali pasimokyti iš Suomijos švietimo sistemos, „ConnectIreland“ generalinė direktorė Joanna Murphy papasakos apie Airijos mobilios diasporos kaip ekonomikos variklio pavyzdį, Danijos nacionalinės darbo rinkos ir įdarbinimo agentūros prie Darbo ministerijos generalinis direktorius Mortenas Binderis supažindins su Danijos „flexicurity“ modeliu – vienu iš laimingos visuomenės receptų.

Konferenciją pabaigs taip pat tiesiogiai transliuojami iniciatyvos „Idėja Lietuvai“ autorių apdovanojimai, kuriuose bus pagerbti jai labiausiai nusipelnę asmenys ir žiniasklaidos atstovai.

Renginio programą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius