Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 01

Didžiausia emigracijos banga iš Lietuvos nuo nepriklausomybės atgavimo

Iš Lietuvos šiemet emigruoja daugiau žmonių nei bet kuriais ankstesniais metais nuo nepriklausomybės atgavimo, rodo oficiali statistika.
Per didžiąsias metų šventes emigrantai plūsta namo išleisti savo sunkiai uždirbtų pinigų.
Per didžiąsias metų šventes emigrantai plūsta namo išleisti savo sunkiai uždirbtų pinigų. / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Statistikos departamento duomenimis, sausio–spalio mėnesiais iš Lietuvos savo išvykimą deklaravo 18 255 žmonės – tai daugiau nei pernai per visus metus, kada savo išvykimą deklaravo 17 tūkstančių Lietuvos gyventojų, ir daugiau nei bet kuriais ankstesniais metais per nepriklausomybės laikotarpį.

Statistikos departamento direktoriaus pavaduotoja Dalia Ambrozaitienė BNS sakė, kad galima prognozuoti, jog šiemet deklaruota emigracija bus didžiausia nuo 1990 metų.

„Prognozuojame, kad deklaruota emigracija – didžiausia“, – BNS sakė D.Ambrozaitienė. Iš viso 2008 metais, įskaitant ir nedeklaruotą emigraciją, išvyko 23,7 tūkst. Lietuvos gyventojų, nurodo Statistikos departamentas.

Pernai daugiausia lietuvių emigravo į Airiją, taip pat kėlėsi į Jungtinę Karalystę, Ispaniją, JAV. Imigrantų skaičius 2009 metais sumažėjo: sausio–spalio mėnesiais į Lietuvą atvyko 5 764 asmenys – tai 2 167 mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Oficialiais duomenimis, nuo nepriklausomybės atgavimo iki šiol iš Lietuvos jau emigravo daugiau nei pusė milijono gyventojų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius