Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 19

Didžioji dalis socialinės globos įstaigų gyventojų ir darbuotojų jau paskiepyti nuo COVID-19

Nuo COVID-19 paskiepyti beveik 85 proc. socialinės globos įstaigose gyvenančių senolių ir žmonių su negalia, taip pat daugiau nei 75 proc. šių įstaigų darbuotojų. Artimiausiu metu bus baigti paskiepyti ir likusių 14 įstaigų gyventojai bei darbuotojai, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Buvusiame pašte įrentas vakcinacijos punktas
Buvusiame pašte įrentas vakcinacijos punktas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pirmasis socialinės globos įstaigų skiepijimo etapas jau beveik baigiamas. Kaip rekomenduoja ekspertai, būtinas bent 70 proc. populiacijos imunitetas. Siekdami šio tikslo, kruopščiai rengiamės ir antrosios vakcinos dozės skiepijimui.

Neabejoju, kad ši veiksminga priemonė padės suvaldyti koronaviruso plitimą židiniais tapusiose globos įstaigose, o patiems pažeidžiamiausiems mūsų bendruomenės nariams, šių įstaigų globotiniams, koronavirusas nekels pavojaus gyvybei ir suteiks galimybę kuo greičiau pasimatyti su savo artimaisiais“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Navickienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Navickienė

Socialinių globos įstaigų gyventojai ir personalas nuo koronaviruso pradėti skiepyti prieš savaitę, tam skirta 20 000 vakcinų. Skiepijimas nuo COVID-19 ligos vyksta pačiose socialinės globos įstaigose, darbuotojus ir globotinius skiepija pirminės sveikatos priežiūros centrų specialistai.

COVID-19 liga persirgę globotiniai ir darbuotojai nėra skiepijami. Prieš skiepijant, kiekvienam asmeniui atliekami COVID-19 testai, – taip tikrinama, ar sutikę skiepytis asmenys 3 mėnesius iki skiepijimo dienos nesirgo ir šiuo metu neserga koronavirusu.

Preliminarus atsisakiusiųjų skiepytis globotinių skaičius yra apie 7 proc. Tačiau dvejojančiųjų ar atsisakančiųjų skaičius kaskart sumažėja, kai pačioje įstaigoje matomas skiepijimo procesas ar patirtimi apie saugesnį buvimą dalijimąsi tarp pačių socialinės globos namų gyventojų.

Socialinės globos įstaigose nuo pandemijos pradžios koronavirusu persirgo daugiau nei 5 tūkst. – beveik 40 proc. – visų globotinių.

Socialinės globos įstaigose visoje Lietuvoje rūpinamasi apie 13 tūkst. garbingo amžiaus ir negalią turinčių gyventojų. Šiuo metu socialinės globos paslaugas teikiančiose 202 įstaigose dirba virš 8,5 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius