Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 17

Didžioji dalis sostinės reklamų – be leidimų ir neapmokėtos

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai atkreipia privačių įmonių, įstaigų savininkų dėmesį, kad įsigaliojus naujiems Išorinės vaizdinės reklamos taisyklių pakeitimams, savininkas privalo užtikrinti – prie reklaminio įrenginio ar statinio, išskyrus iškabą, turi būti pritvirtinta informacinė lentelė. Joje turi būti aiškiai nurodytas reklaminio įrenginio savininko pavadinimas. Šios informacinės lentelės plotas neturi viršyti 0,1 kv. m.
Temos: 1 Reklama

Kaip teigiama išplatintame pranešime, atlikęs kontrolinius patikrinimus, Viešosios tvarkos skyrius nustatė, kad ne visos įmonės ar įstaigos laikosi šio reikalavimo. Todėl artimiausiu metu ketinama patikrinti visus mieste esančius reklaminius įrenginius ir, jei bus nustatyti pažeidimai, imtis atitinkamų priemonių.

Siekiant išsiaiškinti ir kitus Išorinės reklamos įrengimo taisyklių pažeidimus buvo išnagrinėta Savivaldybės Reklamos poskyrio specialistų pateikta informacija apie už reklamą` surenkamus mokesčius.

Paaiškėjo, kad ne visos įmonės yra sumokėjusios privalomuosius vietinės rinkliavos mokesčius ir ne visos turi leidimus išorinės reklamos įrengimui. Suskaičiuota, kad per šių metų pusmetį į miesto biudžetą nesumokėta 235 809 litų vietinės rinkliavos mokesčių.

„Labiausiai piktina „gudručiai“, kuriems atrodo, kad nustatytos taisyklės – ne jiems, kad jie gali jas „apeiti“, gali nusižengti ir niekas jų nenubaus. Per tokius asmenis nesurenkame mokesčių, negalime atsiskaityti su darbuotojais, taip ir sukasi uždaras ratas. Todėl artimiausius tris mėnesius Savivaldybės pareigūnai ketina griežčiau kontroliuoti šių taisyklių laikymąsi,“ – sakė Vilniaus meras Vilius Navickas.

Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnams pradėjus domėtis šiuo klausimu ir tikrinti reklamos dokumentaciją per pastarąsias dvi savaites net 37 privalomieji mokėjimai buvo įvykdyti.

Vien per pastarąjį mėnesį už įvairius pažeidimus administracinėn atsakomybėn buvo patraukta 18 asmenų. Šių taisyklių pažeidimas užtraukia atsakingiems asmenims piniginę baudą nuo 500 iki 1000 litų. Už pakartotinį pažeidimą teismas gali skirti nuo 1000 iki 2000 litų piniginę baudą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius