-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

Didžiojoje Britanijoje ketinama nebemokėti vaiko pašalpų didesnes pajamas gaunančioms šeimoms

Didžiojoje Britanijoje ketinama nebemokėti vaiko pašalpų šeimoms, kurios per metus uždirba apie 44 tūkst. svarų sterlingų ar daugiau, skelbia šalies žiniasklaida.
pinigai
pinigai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiosios Britanijos iždo sekretorius George'as Osborne'as BBC sakė, kad tai buvo „rimtas sprendimas“, tačiau „tikrai būtinas“, nes padės per metus sutaupyti 1 mlrd. svarų sterlingų tuo metu, kai jaučiamas didžiulis spaudimas viešiesiems finansams.

Numatyta, kad nuo 2013 metų dviejų asmenų šeima, kurioje abu tėvai uždirba po 44 tūkst. svarų sterlingų ar daugiau per metus, neteks vaiko pašalpų. Taip pat pašalpos nebus mokamos toms šeimoms, kuriose tik vienas iš tėvų uždirba daugiau nei minėta suma. Tačiau šeimoms, kuriose abu tėvai uždirba mažiau nei 44 tūkst. svarų sterlingų per metus, pašalpos ir toliau bus mokamos, nors sudėjus abiejų tėvų atlyginimus pajamos galėtų viršyti ir 80 tūkst. svarų sterlingų.

Tokio plano kritikai teigia, kad daugiausia nuo to nukentės vieniši tėvai. Iždo sekretorius G.Osborne'as paaiškino, kad toks variantas pasirinktas dėl jo paprastumo, priešingu atveju reikėtų taikyti sudėtingą visų šeimos narių pajamų vertinimo sistemą.

Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje tėvai už pirmą vaiką gauna 20,30 svaro sterlingų per savaitę. Už paskesnius vaikus mokama 13,40 svaro sterlingų. Pašalpos mokamos, kol vaikams sueis 19 metų, jei jie mokosi dieniniame mokymo įstaigos skyriuje.

Vaiko pašalpas Didžiojoje Britanijoje gauna 7,7 mln. šeimų, biudžetui tai kasmet kainuoja apie 12 mlrd. svarų sterlingų. Tokius pakeitimus pajus apie 1,2 mln. šeimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius