Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 16

Didžiosioms vasaros šventėms ieškoma paramos

Šią vasarą grandiozinių švenčių nestokosiančiai Klaipėdai stinga lėšų kultūriniams renginiams. Miesto valdžia kreipėsi į verslininkus, prašydama paramos. Tiesa, kai kurie festivaliai žada išsisukti ir su perpus sumažėjusiais biudžetais.
V.Grubliauskas ieško renginiams paramos, o Pilies džiazo festivalio globėja I.Grubliauskienė suksis su perpus mažesniu biudžetu.
V.Grubliauskas ieško renginiams paramos, o Pilies džiazo festivalio globėja I.Grubliauskienė suksis su perpus mažesniu biudžetu. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Jau šią savaitę, gegužės 21 dieną, Danės upėje, uosto akvatorijoje, Kruizinių laivų terminale, vyks laivų paradas. Šventę vainikuos fejerverkų šou, kurį dovanos privačios uosto kompanijos.

Apsisuks su mažesniu biudžetu

Birželio 3 d. Klaipėdoje jau septynioliktąjį kartą šurmuliuos Pilies džiazo festivalis. Šiemet įvedama naujovė –  „apšilimas“ iki festivalio. Nuo gegužės 26-osios prasidės įžanginė džiazo savaitė Friedricho pasaže.

Tuo tarpu pagrindinis Pilies džiazo festivalis tradiciškai lankytojus kvies į Senosios piliavietės teritoriją. Kartu vyks ir vaikų ir jaunimo džiazo dainų šventė „Jaunoji džiazo banga“ bei pirmasis jaunųjų džiazo kolektyvų ir vokalistų konkursas „Jaunieji džiazo balsai“.

Anot asociacijos „Klaipėdos džiazo festivalis“ prezidentės Ingos Grubliauskienės, šiemet šventės biudžetas gana kuklus. Iki sunkmečio pradžios jai buvo skiriama apie milijoną, o šiemetinis iždas – 450 tūkst. litų. 50 tūkst litų iš jų skyrė Klaipėdos miesto savivaldybė, Kultūros ministerija – 70 tūkst. litų.

„Dėl mažesnio biudžeto muzikos kokybė nenukentės, sarmatos Klaipėdai nepadarys“, – šyptelėjo I.Grubliauskienė.

Kitas didžiulis renginys – birželio 9–13 d. vyksiantis „Harley Davidson“ motociklų suvažiavimas „Super Rally“. Šiomis dienomis į uostamiestį iš visos Europos suvažiuos apie 10 tūkst. baikerių iš visos Europos.

Ieško rėmėjų

Vasaros pabaigoje laukia dar trys didžiuliai renginiai – Jūros šventė, burlaivių regata bei Europos vyrų krepšinio čempionato Klaipėdos etapo rungtynės.

Liepos 29–31 d. uostamiestis kvies į Jūros šventę, kurios šiemetinis šūkis: „Atrask savo lobį“.
Rugpjūčio 18–21 d. Kruizinių laivų terminale, Danės ir Memelio miesto krantinėse, antrą kartą Klaipėdoje lankysis garsioji burlaivių flotilė „The Culture 2011 Tall Ships' Regatta“.

Nuo paskutinės vasaros dienos iki rugsėjo 5 d. į uostamiestį suplūs Europos vyrų krepšinio čempionato dalyviai bei aistruoliai. Šiomis dienomis nemažai dėmesio bus skirta ir kultūrinei programai.

Būtent paskutinėms trims didžiosioms šventėms miesto valdžia ieško rėmėjų. Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, savivaldybės biudžete nebėra papildomų pinigų trūkstamoms lėšoms padengti, todėl kreiptasi į privačias kompanijas.

Meras nori, kad Jūros šventės, burlaivių regatos bei Eurpos krepšinio čempionato kultūrinės dalies renginiai būtų kokybiški ir svečiai grįžtų namo su gerais prisiminimais. Jis kreipėsi į 200 įvairių įmonių atstovus, prašydamas padėti paremti didžiąsias šventes.
Minėtoms trims šventėms trūksta 300–400 tūkst. litų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius