Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2015 12 04

Didžiosios Britanijos opozicijos lyderis J.Corbynas atlaikė pirmąjį rinkimų išbandymą

Didžiosios Britanijos opozicijos lyderis Jeremy Corbynas penktadienį įveikė svarbų rinkimų išbandymą, kai Leiboristų partija laimėjo pirmuosius regioninius rinkimus nuo jo atėjimo prieš šios partijos vairo rugsėjį.
 Jeremy Corbynas
Jeremy Corbynas / „Scanpix“ nuotr.

Ši pergalė sustiprino Didžiosios Britanijos pagrindinės opozicinės partijos lyderio pozicijas, kai sklindant kalboms, kad gali būti mestas iššūkis J.Corbyno vadovavimui, o euroskeptiška Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija (UKIP) taikosi persivilioti į savo pusę rinkėjus buvusiose leiboristų tvirtovėse.

„Buvo aiškiai pademonstruota, kad leiboristai yra partija, kuria pasitiki darbo žmonės“, – J.Corbynas rašo penktadienį paryčiais paskelbtoje „Twitter“ žinutėje, kai paaiškėjo rezultatai po rinkimų Vakarų Oldamo ir Roitono apygardoje Anglijos šiaurėje.

Leiboristų kandidatas Jimas McMahonas buvo išrinktas, užsitikrinęs 10 835 balsų persvarą, nors pasirodė prasčiau, negu anksčiau tame poste dirbęs velionis leiboristas Michaelas Meacheris, kuris buvo įgijęs beveik 15 tūkst. balsų persvarą prieš savo artimiausią varžovą.

M.Meacheriui mirus spalį ketvirtadienį buvo surengti papildomi rinkimai Anglijos regione, kuris buvo seniai siejamas su kairiosios pakraipos Leiboristų partija, nors dabar jame sparčiai populiarėja UKIP, žadanti Britanijos pasitraukimą iš Europos Sąjungos ir didelį imigracijos sumažėjimą.

UKIP kandidatas liko antras, surinkęs 6 487 balsus.

J.Corbyno vadovavimo leiboristams pradžia buvo gana netvirta: daugelis partijos narių atvirai priešinosi jo pacifistinei kairiajai retorikai, todėl sklido gandai, kad šis lyderis gali būti nuverstas.

Buvo aiškiai pademonstruota, kad leiboristai yra partija, kuria pasitiki darbo žmonės.

Per trečiadienį parlamente vykusį balsavimą, ar Britanija turėtų prisidėti prie JAV vadovaujamų aviacijos smūgių kampanijos Sirijoje net 67 iš 231 leiboristo deputato balsavo už bombardavimą.

Tarp jų buvo J.Corbyno atstovas užsienio politikai Hilary Bennas, kurio įtikinamai pateikti argumentai už karo veiksmus kai kuriuos ekspertus paskatino pareikšti, kad šis politikas turi galimybių pakeisti dabartinį Leiboristų partijos lyderį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius