-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 28

Didžiosios Riešės gyventojams rūšiuoti šiukšles įmanoma, bet komplikuota

Didžiojoje Riešėje, ties Riešės ir Mokyklos gatvių sankirta, stovėjęs atliekų rūšiavimo konteineris, skirtas popieriui, užsiliepsnojo ir visiškai sudegė dar liepos pabaigoje. Kas buvo tie piktavaliai, nežinia, tačiau netoliese gyvenantys žmonės iki šiol tikina neturintys kur dėti savo išrūšiuotų atliekų. Nes konteineriai iš čia išnyko, po savęs palikdami tik bjaurų raštelį.
Sudegęs atliekų konteineris Didžiojoje Riešėje
Sudegęs atliekų konteineris Didžiojoje Riešėje / 15min skaitytojo Vido nuotr.

„P... šiukšlės palikti leidžiama!!!“ – toks raštelis, nežinia kieno pakabintas, pasitinka Didžiojoje Riešėje. Vietoje, kur anksčiau stovėjo atliekų rūšiavimo konteineriai.

15min skaitytojo Vido nuotr./Sudegęs atliekų konteineris Didžiojoje Riešėje
15min skaitytojo Vido nuotr./Sudegęs atliekų konteineris Didžiojoje Riešėje

Kaip pasakojo netoliese gyvenantis Vidas, istorija apie konteinerius trumpa: „Liepos 28 dieną atvažiavęs išmesti išrūšiuotų šiukšlių radau sudegusį popieriaus konteinerį. Po to iš tos vietos, kur stovėjo ne vienerius metus, konteineriai dingo iš viso, vieta buvo aptverta, pakabintas toks keistas skelbimas, matomas nuotraukoje.“

Dabar išrūšiuotas atliekas tenka vežti gerokai toliau. Vidas teigia jas gabenantis į Vilnių ir išmetantis į konteinerius Baltupiuose. „Daugiau rūšiavimo konteinerių savo kaime nerandu, šitų, kurie stovėjo, irgi niekas negrąžina“, – piktinosi vyras.

Vilniaus rajono savivaldybės atstovai nesutinka, kad Didžiojoje Riešėje nebeliko antrinių žaliavų surinkimo konteinerių. O sudegusiųjų vietoje naujų nuspręsta nestatyti neva paisant pačių gyventojų norų.

„Po kilusio gaisro, kurio metu sudegė antrinių žaliavų surinkimo konteineris, konteinerių stovėjimo vieta buvo panaikinta atsižvelgus į gyventojų prašymus. Nors rūšiavimo galimybės buvo sudarytos, deja, trūko žmonių sąmoningumo bei atsakingo vartojimo kultūros. Buvo gaunama nemažai nusiskundimų dėl šalia antrinių žaliavų surinkimo konteinerių paliekamų pavojingų, komunalinių ir didžiųjų atliekų“, – 15min savivaldybės poziciją perdavė Viešųjų ir tarptautinių ryšių skyriaus laikinoji vedėja Jolanta Gulbinovič.

Artimiausi bendro naudojimo antrinių žaliavų surinkimo konteineriai, kuriais gyventojai gali naudotis, pasak savivaldybės atstovės, yra pastatyti Molėtų g. (netoli daugiabučio Nr. 6, šalia katilinės). Rūšiavimo konteineriai taip pat yra gretimame Jadvygiškių kaime (Žirgų g.).

Vilniaus rajono savivaldybė taip pat tvirtina, kad kitais metais yra numačiusi rajone esantiems gyvenamųjų namų ūkiams dalinti individualius pakuočių atliekų rūšiuojamojo surinkimo konteinerius. Tokiu būdu ketinama plėtoti atliekų tvarkymo infrastruktūrą rajone. Kartu – supaprastinti rūšiavimą tiems, kurie išties tą nori daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius