-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 26

Didžiųjų Lietuvos miestų aikštės sušvis žvakių liepsnomis

Šeštadienio vakarą, 20.30 val. dviejų didžiųjų Lietuvos miestų aikštės sušvis žvakių liepsnomis – taip bus minima tarptautinė „Žemės valanda“.
Žvakutės
Žvakutės / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vilniaus Rotušės ir Klaipėdos Atgimimo aikštėse „Ekoinstitutas“ ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) kviečia iš degančių žvakių sudėti skaičių „60“.

„Tai tarsi simbolis tų bent 60 minučių, kurias kiekvienas galime ir turime paskirti Žemei, parodydami jai pagarbą ir paskatindami aplinkinius domėtis aktualiomis aplinkosaugos problemomis“,– sako LiJOT prezidentas Šarūnas Frolenko.

Uždegti savo žvakutes ir prisidėti prie akcijos, taip išreikšdamas savo pilietinę poziciją, gali kiekvienas. Tikimasi, kad prie akcijos prisidės ir kiti Lietuvos miestai.

„Ekoinstituto“ vadovė Silvinija Simonaitytė sako, kad taip į Lietuvą tarsi „atvedama“ tarptautinė tradicija: minėdami Žemės valandą žmonės užgesina šviesas, išjungia visus elektros prietaisus ir su žvakėmis rankose renkasi į miestų aikštes, kad pabendrautų ir pabūtų kartu – pasidžiaugtų.

„Taip ne tik skiriama daugiau dėmesio aplinkosaugai, bet ir stiprinami ryšiai vietos bendruomenėse: žmonės daugiau bendrauja, stiprėja pasitikėjimas vieni kitais“, – sako ji.

Akcijos metu šviesos valandai užges ne tik Lietuvos miestuose, bet ir žymiausiose pasaulio sostinėse: Berlyne tamsoje paskęs Brandenburgo vartai, o Paryžiuje – Eifelio bokštas. Viliamasi, kad staigmenų pavyks pasiekti ir Vilniuje.

„Žemės valanda“, pradėta minėti prieš trejus metus Australijoje, tapo viena iš globaliausių pasaulio akcijų. Praėjusiais metais valandai šviesos atsisakė šimtai milijonų žmonių 88 pasaulio šalyse, tamsoje paskendo daugiau nei 4000 pasaulio miestų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius