-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 06

Didžiųjų miestų merai susirinko Panevėžyje

Panevėžyje ketvirtadienį vyko didžiųjų miestų merų forumas, kuriame dalyvavo 7 didžiųjų savivaldybių vadovai.
Lietuvos didžiųjų miestų merų forumas
Lietuvos didžiųjų miestų merų forumas / Panevėžio savivaldybės nuotr.

„Galiu pasidžiaugti, kad Panevėžyje priimtos dvi rezoliucijos. Matau – kaskart susikalbėjimas tarp didžiųjų miestų vadovų gerėja. Tikiuosi, savivaldos problemos bus sprendžiamos efektyviau ir aukščiausiu lygiu“, – sakė Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius.

Susitikime priimta rezoliucija dėl LR koncesijos įstatymo. Siūloma Vyriausybei inicijuoti jo pakeitimą, kad atsirastų galimybė keisti esmines koncesijų sutarties sąlygas, jei tai nepažeistų viešojo intereso ir būtų gautas koncesijų sutartis kontroliuojančios institucijos sutikimas. Galėtų būti keičiami terminai, investicijų dydis ir kt.  

Rezoliucijoje dėl mokinių, gyvenančių kitų savivaldybių teritorijose, priėmimo į tam tikros savivaldybės lopšelius-darželius, neformaliojo švietimo mokyklas ir išlaikymo didžiųjų miestų merai siūlo Vyriausybei pakeisti Švietimo įstatymą, įpareigojant savivaldybes sudaryti sutartis dėl perduodamų paslaugų apmokėjimo.

Didžiųjų miestų forumas yra neformali organizacija, kurio susirinkimai vyksta kas ketvirtį. Šis susirinkimas – ketvirtasis. Iki šiol forumai vyko Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje.

Dėl socialinių pašalpų mokėjimo svarstyta iniciatyva piniginę paramą (socialines pašalpas ir kompensacijas) teikti pagal šeimos ar žmogaus faktinę gyvenamąją vietą. Tačiau po diskusijų nutarta šį siūlymą dar kartą aptarti su specialistais ir kol kas palikti esamą tvarką.

Ketvirtąja rezoliucija „Dėl statinių estetinės išvaizdos užtikrinimo, terlionių nuo pastatų fasadų nuvalymo“ miestų vadovai nusprendė reikalauti teisės aktų pakeitimų, kad pastatų savininkai privalėtų užtikrinti pastatų estetinę išvaizdą ir didėtų baudos už statinių terliojimą dažais. Šią rezoliuciją nutarta patikslinti ir pasirašyti per 2 savaites.

Forume, kuriam pirmininkavo Panevėžys, dalyvavo septyni didžiųjų miestų vadovai: Vilniaus meras Artūras Zuokas, Kauno mero pavaduotojas Vasilijus Popovas, Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas, Šiaulių meras Justinas Sartauskas, Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius, Alytaus mero pavaduotoja Nijolė Makštutienė, Marijampolės meras Vidmantas Brazys.

Kitą posėdį numatyta surengti Seime, susitinkant su parlamento bei Vyriausybės nariais ir išdėstant aktualias problemas.

Didžiųjų miestų forumas yra neformali organizacija, kurio susirinkimai vyksta kas ketvirtį. Šis susirinkimas – ketvirtasis. Iki šiol forumai vyko Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius