Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 26

„Dieną be automobilio“ siūloma riboti eismą Kauno centre

Kauno miestas, kaip ir daugelis Europos Sąjungos miestų, nuo 1995 metų puoselėja „Dienos be automobilio“ idėją ir rugsėjo 21 dieną siūlo kauniečiams atisakyti savo automobilių. Netgi pasigirdo siūlymų, jog šią dieną centrinėse miesto gatvėse turėtų būti visai uždraustas mašinų eismas.
Praėjusiais metais "dienos be automobilio" metu atvykti į darbą su dviračiais ar viešuoju transportu buvo raginami savivaldybės darbuotojai.
Praėjusiais metais "dienos be automobilio" metu atvykti į darbą su dviračiais ar viešuoju transportu buvo raginami savivaldybės darbuotojai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rugsėjo 16-22 dienomis visoje Europoje yra švenčiama judrioji savaitė, kurios metu  žmonės skatinami mažiau naudotis asmeninėmis autotransporto priemonėmis, o į darbus raginami važiuoti viešuoju transportu arba dviračiais. Kauno miesto tarybos kolegija nusprendė rugsėjo 21 dieną paskelbti „Diena be automobilio“.

Kolegijos nariai pasiūlė uždrausti eismą miesto centre automobiliams Maironio, A.Mickevičiaus, K.Donelaičio, Kęstučio gatvėse, leidžiant įvažiuoti tik specialiajam transportui. Šis pasiūlymas sukėlė nemažai diskusijų, nes uždraudus eismą centre, gali kilti nepatogumų. Dviratininkų atstovai, prisidedantys prie akcijos organizavimo, pasiūlė eismą centre apriboti šeštadienį.

„Manau, kad eismas turi būti ribojamas pirmadienį, kada visi vyksta į darbus. Jei tai bus daroma šeštadienį, daugelis net nesupras akcijos prasmės. Todėl kviečiu visus bent vieną dieną, vieną kartą per metus „pamiršti“ savo automobilius ir padovanoti sau bei savo miesto bendruomenei švaresnį miesto orą“, - oficialiai išplatintame pranešime cituojamas meras Andrius Kupčinskas.

Taip pat svarstyta galimybė dvigubu tarifu apmokestinti automobilių stovėjimą kitose miesto vietose. Buvo pasiūlyta šią dieną važiavimą viešuoju transportu padaryti nemokamą. Visiems minėtiems siūlymams dar turės pritarti Kauno miesto savivaldybės taryba, posėdžiausianti rugsėjo 3 dieną. Aplinkos apsaugos skyrius „Dienai be automobilio“ organizuoja renginius, kurie vyks Vilijampolėje, prie naujų dviračių takų rugsėjo 19 dieną.

Daugelyje ES miestų, tarp jų ir Briuselyje, „Europos dienos be automobilio“ renginiai yra vykdomi savaitgaliais, šią dieną automobilių eismui uždarytose gatvėse ir erdvėse yra rengiami įvairūs koncertai, mugės ir kiti renginiai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius