Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 18

Dienos centrai prisideda ir prie bendruomenės stiprinimo

„Laikina stotelė sunkumus patiriančiam žmogui ir nuolatinė erdvė bendruomenei stiprinti“, taip savo organizaciją pristato Vilniuje vaikais ir jų šeimomis besirūpinančio Visų Šventųjų Šeimos dienos centro darbuotojai ir savanoriai.
Lego
Vaikų žaidimas / 123rf.com

Šis dienos centras – viena iš 252-iejų tokio pobūdžio įstaigų Lietuvoje. Jose vaikai bendrauja, daro namų darbus, gaminasi pietus, kuria rankdarbius ir meno dirbinius, sportuoja, žaidžia stalo žaidimus, dalyvauja įvairiose edukacinėse ir psichologinėse veiklose.

Kartais apsilanko kine ir teatre, o vasaromis net gali nuvažiuoti į stovyklą. Pagalba įvairiausių sunkumų patiriančioms šeimoms čia teikiama daugiau kaip dešimtmetį.

„Seniau gal buvo taip, kad į dienos centrus eidavo tie, kurie neturi socialinių įgūdžių. Bet dabar tikrai taip nėra. Žinoma, yra dalis tėvų, kuriems, sakykim, trūksta tų socialinių įgūdžių, tėvystės įgūdžių, kad galėtų labiau rūpintis vaiku. Bet yra kiti tėvai, kurie tiesiog neturi galimybės vaiko leisti, tarkim, į tuos būrelius – jiems tai yra prabanga“, – teigia Visų Šventųjų Šeimos dienos centro direktorė Lina Jurkaitė-Valentinienė.

Vaikus į dienos centrus dažniausiai nukreipia socialiniai darbuotojai ar pedagogai, o dauguma Visų šventųjų šeimos dienos centro globotinių yra bendramoksliai ir kaimynai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius