Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 21

Dirbančiųjų valstybės tarnyboje mažėja vėžlio greičiu

Nuo šių metų sausio iki rugpjūčio valstybės tarnyboje faktiškai dirbančių asmenų skaičius sumažėjo beveik 500 – nuo 54 704 iki 54 210, rodo Valstybės tarnybos departamento (VTD) duomenys.
Valdininkas
Valdininkas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tačiau toks pagerėjimas yra tolimas nuo geriausio pastarųjų septynerių metų rezultato, kai 2011-aisiais statutinių ir karjeros valstybės tarnautojų, darbuotojų, politinio pasitikėjimo darbuotojų, įstaigų vadovų buvo 53 407, rašo portalas lzinios.lt.

Kaip sakė VTD vyriausioji specialistė Lina Biekštaitė, darbuotojų skaičiaus mažėjimas valstybės tarnyboje nėra vienadienis reiškinys. Iki 2008 metų valstybės tarnautojų – statutinių (dirbančių policijoje, priešgaisrinėje tarnyboje, muitinėje ir kt.) ir civilių (dirbančių valstybės ir savivaldybių įstaigose) – gana sparčiai daugėjo: 2005 metais Lietuvoje buvo 44 749 tarnautojai, o 2008-aisiais – jau 52 395. „Valstybės tarnybos augimą sustabdė ekonomikos krizė, po jos tarnautojų skaičius stabilizavosi ir toliau po truputį mažėjo“, – aiškino ji.

Anot L.Biekštaitės, pastaruoju metu ypač sumažėjo vadinamųjų civilių valstybės tarnautojų, pirmiausia – Vyriausybės reguliavimo srities įstaigose. „O štai savivaldybių įstaigose tarnautojų nors ir neženkliai, bet padaugėjo“, – pažymėjo VTD specialistė. Civilinėje valstybės tarnyboje daugiausia tarnautojų – beveik 50 proc. – atleidžiama savo noru. Kiti – dėl pareigybės naikinimo, pasibaigus kadencijai, pakaitinio tarnautojo priėmimo laikui ar sukakus pensiniam amžiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius