Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 29 /12:15

Diskusijų laidoje „LRT forumas“ Edmundą Jakilaitį keičia Raigardas Musnickas

Nuo rugsėjo vidurio politinių diskusijų laidą „LRT forumas“ ves žurnalistas Raigardas Musnickas, kuris į nacionalinio transliuotojo eterį grįžta po 15 metų. Apie tai trečiadienį pranešė Lrt.lt.
Edmundas Jakilaitis ir  Raigardas Musnickas
Edmundas Jakilaitis ir Raigardas Musnickas / 15min ir Karolio Mankausko nuotr.

Anksčiau šią laidą vedė žurnalistas Edmundas Jakilaitis, dar neseniai buvo anonsuojama, kad jis „LRT forumą“ ves ir toliau. E.Jakilaitį buvo galima išvysti ir naujo LRT sezono anonsinėse vinjetėse.

15min susisiekus su E.Jakilaičiu, šis teigė, kad sprendimą keisti laidos vedėją priėmė LRT. Tai įvyko po to, kai jis informavo LRT negalintis pasirašyti sutarties su įtvirtintu draudimu dirbti kituose TV kanaluose.

„Kadangi dėl ankstesnių sprendimų, susijusių su „Dėmesio centre“, aš negavau tinkamo krūvio LRT televizijoje, negaliu dirbti tik viename kanale. Norint dirbti tik vienoje televizijoje, reikia joje turėti pakankamą krūvį. Kadangi neturėjau tokio krūvio, negalėjau pasirašyti tos nuostatos. LRT patys geriau tai pakomentuotų, bet, kaip suprantu, jiems tai yra principinė pozicija“, – sakė E.Jakilaitis.

Žurnalisto teigimu, konkrečiai situacija yra susijusi su jo vedama laida „DELFI Dėmesio centre“, kurią pirmadienį pradėjo transliuoti „DELFI TV“. Pagal DELFI ir „LNK grupės“ susitarimą, sakė E.Jakilaitis, ši laida yra retransliuojama keliuose „LNK grupės“ kanaluose.

„Prieš baigdamas pokalbį su LRT, atvažiavau pranešti, kad bus tokia situacija, jog laidą „Dėmesio centre“ retransliuos kitos televizijos. Nors aš tiesiogiai jokių sutarčių su LNK nepasirašinėju, bet kokiu atveju faktiškai tokia nuostata sutartyje būtų pažeista, ir LRT turėtų spręsti – ar pakeisti sutarties punktą, ar atsisakyti vedėjo“, – teigė E.Jakilaitis.

Žurnalisto E.Jakilaičio LRT nebebus, liks tik prodiuseris

E.Jakilaitis sakė situacijos nedramatizuojantis.

„Man viskas tinka ir patinka, nematau čia nei jokių problemų, nei nuoskaudų. Jų teisė. Pats žodis „forumas“ yra nepatentuotinas. Jie turi teisę tą laidą rengti. Nors tą pavadinimą aš pasiūliau, laida buvo ir per LRT, ir per „Lietuvos ryto televiziją", tačiau bet kuriuo atveju jie prekės ženklą „LRT forumas" gali naudoti“, – 15min sakė E.Jakilaitis.

Žurnalistas E.Jakilaitis LRT nuo rugsėjo nebedaro nieko. Jo nelieka.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad LRT jokių su juo siejamų projektų nebeliks, E.Jakilaitis sakė, kad nereikėtų painioti „žurnalisto ir prodiuserio E.Jakilaičio".

„Žurnalistas E.Jakilaitis LRT nuo rugsėjo nebedaro nieko. Jo nelieka. O kaip prodiuseris, aš siūlysiu projektus, turime įvairių sumanymų. Jei LRT atrodys reikalinga, jie galės nuspręsti tai rodyti", – sakė E.Jakilaitis.

Apie tai, kad naujajame sezone LRT nebeliks E.Jakilaičio vestos laidos „Dėmesio centre“, LRT paskelbė birželį.

LRT: nenorėjome, kad aktualijos keliautų pas konkurentus

LRT atstovai BNS patvirtino, kad nors E.Jakilaičio „LRT forumas“ ir laimėjo konkursą, nepavyko sutarti dėl darbo sąlygų – žurnalistui nepriimtinas pasirodė sutartyje numatytas draudimas vesti informacines laidas kitose televizijose.

„Tai yra administracijos sprendimas. Mes iš tikrųjų labai norėjome, kad jis (E. Jakilaitis – BNS) liktų „LRT forume“, sutartis buvo paruošta ir ten buvo numatytas punktas, kad jis negali vesti aktualijų laidų, projektų kitur. Šis punktas yra tam, kad į konkurencinę aplinką nebūtų nunešamos aktualijos – tai mūsų netenkina“, – BNS sakė LRT atstovė spaudai Virginija Bunevičiūtė.

Ji patvirtino, kad nuo rugsėjo ir toliau bus rodoma E. Jakilaičio prodiuserinės kompanijos „Media 3“ rengiama „Nacionalinė ekspedicija“, toliau rodoma ir tos pačios kompanijos prodiusuota laida „Šiandien prieš 100 metų“ su profesoriumi Liudu Mažyliu.

Grįžta R.Musnickas

Lrt.lt pranešė, kad „LRT Forumą“ vietoj E.Jakilaičio nuo šiol ves R.Musnickas. Portalui 15min jis sakė pasiūlymo vesti laidą sulaukęs maždaug prieš dvi savaites.

Karolio Mankausko nuotr./Raigardas Musnickas
Karolio Mankausko nuotr./Raigardas Musnickas

„Netikėta buvo. Neplanavau artimiausiu metu priimti sprendimų dėl grįžimo į televiziją, nes buvau nuo jos pakankamai toli atitolęs", – sakė R.Musnickas.

Paklaustas, ar „LRT forumas" jam tapus vedėju kaip nors reikšmingai keisis, R.Musnickas sakė, kad bent iš pradžių laidos struktūra ir formatas išliks toks pats. Žurnalistas minėjo, kad idėjų turi, tačiau pirmiausiai nori „įsivažiuoti" naujame vaidmenyje, be to, riboja ir finansinės galimybės.

„Daug kas priklauso nuo biudžeto, nuo galimybių. Startuojame kol kas taip, kaip startuojame. Iššūkis yra, iš tikrųjų ir LRT sprendimą reikėjo greitai priimti, nes išėjo taip, kaip jie turbūt neplanavo. (...) Televizija, matyt, nėra pačioje geriausioje padėtyje po buvusios valdžios, tai jie negali švaistytis pinigais", – sakė R.Musnickas.

Televizija, matyt, nėra pačioje geriausioje padėtyje po buvusios valdžios, tai jie negali švaistytis pinigais.

Žurnalistas minėjo esantis nuoseklaus, ramaus veikimo šalininkas, tad, ko „LRT forumui" trūksta, vertinsiąs tik pradėjęs vesti laidą.

„Laida – tai kaip žmogaus organizmas. Tu turi jausti, kas joje skauda, kas ne visai gerai funkcionuoja, ką reikia palikti. Aš esu tikrai daug įvairių laidų daręs – ir pokalbių šou, ir diskusijų šou. Virš dešimt tūkstančių laidų. Tokio masto patirtį mažai kas turi. Todėl kaskart jaučiu, į ką virsta laida, į ką ji evoliucionuoja", – sakė R.Musnickas.

„Žinių radijuje" R.Musnickas minėjo bent kol kas liksiantis dirbti tokiu pačiu krūviu, kaip ir iki šiol.

„Čia mano absoliutaus kūrybingumo bastionas. Nežinau, kuri žiniasklaidos priemonė man leis daryti laidas apie konfucianizmą, daoizmą, indų filosofiją ar genetikos pasiekimus. Komercinėse stotyse tai turbūt nepraeitų, o nacionalinis kanalas... Gal kada ir jis imsis šitų temų, bet kol „Žinių radijas" mano smegenų raumenis treniruoja visapusiškai", – sakė R.Musnickas.

Nuo 2005 m. R.Musnickas veda laidas „Žinių radijuje", anksčiau vedė pokalbių laidą „Paskutinė kryžkelė".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius