-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 02

D.Jankauskas: Vyriausybė nėra nustačiusi pensijų kompensavimo datos

Šalies Vyriausybė nėra nustačiusi datos, kada pensininkams bus kompensuotos nuo šių metų pradžios laikinai sumažintos pensijos, bet numatė sąlygas, kurioms esant bus galima pradėti kompensavimą, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.
Donatas Jankauskas
Donatas Jankauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vyriausybė nėra nustačiusi pensijų grąžinimo datos. Vyriausybė nustatė sąlygas, kurioms esant galima pradėti kompensavimą. Duok Dieve, kad susidarytų tokios aplinkybės ir sąlygos, kad jau 2012 m. biudžetas rodytų tas sąlygas, kad jau galima pradėti kompensavimą. 2014 m. irgi yra tik prognozių dalykai“, – žurnalistams penktadienį sakė D.Jankauskas.

Taip jis reagavo į prezidentės Dalios Grybauskaitės penktadienį išsakytą viltį, kad pensijas Vyriausybei pavyks kompensuoti anksčiau nei 2014 m., kaip kad prognozuoja ministrų kabinetas.

„Tai priklauso nuo kelių aplinkybių. Tai nepriklauso vien tik nuo Vyriausybės, bet ir nuo ekonominės situacijos. Negyvename mėnulyje. Lietuva yra apsupta kitų Europos šalių ir jeigu ekonomika aplink Lietuvą nepradės kilti greičiau, jei šalies pragyvenimo lygis nekils ir nesusidarys sąlygos, dėl kurių daug diskutavome Vyriausybėje, tai tikėtis kažko greitesnio neįmanoma“, – pabrėžė ministras.

Tačiau jis taip pat pažymėjo, kad optimistiniu atveju, jei „viskas greičiau eis į gerą, t.y. jeigu krizę pavyks įveikti greičiau“, galima tikėtis ir greitesnio pensijų kompensavimo.
 
Kaip jau buvo skelbta, Vyriausybė ketvirtadienį pritarė principinei nuostatai, kad nuo šių metų pradžios laikinai sumažintos pensijos bus kompensuojamos ne anksčiau, nei Lietuvos finansų sistema taps stabili ir pensijos galės būti didinamos ne skolintomis lėšomis. Realu, kad didesnės pensijos bus pradėtos mokėti ne anksčiau kaip 2014-aisiais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius