Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 26

„DnB Nord“ apskundė VPK išvadas teismui

Komercinis „DnB Nord“ bankas nesutinka su Vertybinių popierių komisijos (VPK) išvadomis, jog galėjo piktnaudžiauti investuotojų pasitikėjimu, ir dėl jų padavė skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui, rašo „Lietuvos žinios“.
„DnB Nord“
„DnB Nord“ / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Bankas nesutinka su VPK išvadomis, kurios paremtos nuomonėmis, o ne faktais. Juolab kad šiemet Vyriausiasis administracinis teismas panašiuose ginčuose jau du kartus atmetė VPK poziciją kaip nepagrįstą ir pripažino, kad teikdamas investicines paslaugas bankas nepažeidė Lietuvos teisės aktų reikalavimų“, – teigė „DnB Nord“ banko Rinkodaros ir komunikacijos departamento ekspertė Rūta Bložytė-Saghaei.

Ji tikino, kad su akcijų ir žaliavų rinkomis susietos obligacijos yra saugi investicija, nes net nukritus rinkoms investuotojui yra išmokama visa investuota suma.

Ginčas, pasak banko atstovės, yra kilęs tik dėl tų atvejų, kai buvo pasirinkta investuoti skolintas lėšas, o nukritus rinkoms obligacijų pelnas nepadengė mokėtinų palūkanų dydžio. Tad klientams liko pareiga sumokėti palūkanas už pasiskolintas lėšas.

Šių metų liepos 28 dieną, remdamasi atlikto tyrimo duomenimis, VPK priėjo prie išvados, kad „DnB Nord“ neprofesionaliems investuotojams platindamas su akcijų indeksais ir kitu turtu susietas obligacijas (SASO), finansuotas to paties banko paskolintomis lėšomis, galėjo piktnaudžiauti investuotojų pasitikėjimu.

Šiuo metu VPK dalyvauja šešiose civilinėse bylose, kuriose „DnB NORD“ banko klientai yra pateikę ieškinius bankui. Penkias civilines bylas nagrinėja Vilniaus apygardos teismas, vieną bylą – Panevėžio apygardos teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius