-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 03

Dokumentai aptikti šiukšlyne

Kalvarijos savivaldybės vicemeras Vytautas Šunskis, pagarsėjęs nesėkmingu bandymu save pasiskirti meru, įsivėlė į naują skandalą.

Šią savaitę Aplinkos apsaugos Kalvarijos agentūros ir UAB „Kalvarijos komunalininkas“ specialistai, tikrindami, kaip prižiūrimas pasienyje su Lenkija esantis Kušliškių sąvartynas, netoli jo esančiame apleistame žvyro karjere aptiko dar vieną – nelegalų. Jame – nemažą kalną įvairių popiergalių ir kitokių atliekų. Atidžiau juos apžiūrėję aplinkosaugininkai nustebo „atradę“ daugybę net perpus neperplėštų įvairių Kalvarijos savivaldybės tarybos dokumentų, mokesčių kvitų, kitokių raštų. Daugelyje jų puikavosi Kalvarijos savivaldybės visuomeninio vicemero, Jusevičių kaime įkurto danų kiaulių komplekso vadovo V.Šunskio pavardė. Iš kai kurių dokumentų buvo galima sužinoti net jo asmens kodą, banko sąskaitos numerį, kitus asmens duomenis. Dokumentai mėtėsi tarp įvairių buitinių, statybinių atliekų.

„Aš čia niekuo dėtas“, – vakar Kalvarijos savivaldybės tarybos posėdyje kolegoms dievagojosi V.Šunskis. Esą jis tik pasamdęs vairuotoją, kad išvežtų iš jo namų šiukšles: „Žinau, kad vieną mašiną atliekų jis nuvežė į Kušliškių sąvartyną, o kitą, labai skubėdamas, išpylė netoli sąvartyno miške.“

Tą patį Kalvarijos politikas dėstė ir Kalvarijos aplinkosaugininkams. Net nurodė konkretų vairuotoją, vežusį jo šiukšles. Pastarasis, iškviestas į Aplinkos apsaugos Kalvarijos agentūrą, prisipažino, kad tikrai šiukšles iš V.Šunskio sodybos išpylęs ne sąvartyne, nes šis buvęs užrakintas, o tiesiog buvusiame žvyro karjere. Jo pagalba vicemerui tikrai bus įvertinta – medžiaga dėl administracinės 600-4000 litų baudos skyrimo bus perduota Marijampolės apylinkės teismui.

Nei aplinkosaugininkams, nei kolegoms tarybos nariams V.Šunskis jokio dokumento, liudijančio, kad jis tikrai samdė vairuotoją vežti šiukšlėms, nepateikė, tad beveik neabejojama, kad iš šios istorijos vicemeras gali išlipti „sausas“ – nukentės nebent jo reputacija. Juk jis tikrai privalėjo žinoti, kad vežti atliekas į sąvartyną turi teisę tik UAB „Marijampolės švara“. Tokią tvarką patvirtino ta pati Kalvarijos taryba, kuriai vicemeras priklauso.

„Išskirtiniais atvejais gyventojai gali tartis su operatoriumi, ir šis už papildomą mokestį išveš didesnius atliekų kiekius“, – LŽ teigė Aplinkos apsaugos Kalvarijos agentūros vedėjas Žydrūnas Micka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius