Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 19

Dosnumas: Klaipėdoje verslininkai vienas po kito dovanoja ligoninėms priemones

Klaipėdos verslininkai išgirdo medikų nerimą dėl trūkstamų apsaugos priemonių ir susitelkė.
Klaipėdos uosto krovos kompanija „Bega“ ligoninei padovanojo vienkartinių chalatų ir kepurėlių.
Klaipėdos uosto krovos kompanija „Bega“ ligoninei padovanojo vienkartinių chalatų ir kepurėlių. / „Begos“ nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos uoste veikianti jūrų krovinių kompanija „Bega“ operatyviai nupirko ir perdavė dviem miesto ligoninėms vienkartinių chalatų ir kepurėlių.

Ši bendrovė Klaipėdos universitetinei ligoninei ir Klaipėdos vaikų ligoninei perdavė 3 tūkst. chalatų ir 4 tūkst. kepurėlių.

„Suprantame, kad tai tik dalis tų priemonių, kurių trūksta, tačiau ir patys patyrėme, kad jų tiekimas šiuo metu yra komplikuotas. Todėl, reaguodami į susiklosčiusią situaciją, nusprendėme remti ne tiesiog pinigais, bet paieškoti, kur būtų galima nupirkti reikiamų priemonių ir jas perduoti tiesiogiai medikams. Šiuo metu iš partnerių laukiame dezinfekcinio skysčio siuntos, kurį naudojame ir mūsų įmonės žmonių reikmėms, bet užsakome jo daugiau, kad galėtume pasidalinti ir su ligoninėmis“, – sakė kompanijos „Bega“ vadovai.

Bendrovė „Orion Global PET“ Klaipėdos vaikų ligoninei padovanojo 250 respiratorių, kurie bus skiri Reanimacijos-intensyvios terapijos ir Priėmimo skubios pagalbos Pacientų priėmimo skyriaus darbuotojams.

Apsauginių kaukių Klaipėdos vaikų ligoninei padovanojo ir Klaipėdos rajono ūkininkai.

Kiek anksčiau iniciatyvos ėmėsi ir žymi Klaipėdos krašto verslininkė Daina Bosas, kuri taip pat dovanojo kaukes. Ji įkūrė ir fondą, kuris renka pinigus medikų priemonėms pirkti. Jau pirmą dieną ten buvo surinkta per 4 tūkst. eurų.

Iniciatyvi klaipėdietė Ernesta Malinauskienė, išgirdusi, kad ligoninės stoka priemonių, ėmėsi iniciatyvos.

„Žinojau, kad darbe turiu vienkartinių priemonių, kurių dabar negalime naudoti ir sugalvojome su vyru, kad reiktų atiduoti ligoninėms. Pasidalinau šia idėja socialiniuose tinkluose, labai daug žmonių atsiliepė Kas kiek galėdamas perdavė man viską, ką turi“, – pasakojo moteris.

Trečiadienį ji jau perdavė kelis maišus priemonių: kaukių, respiratorių, pirštinių, antbačių, vienkartinių kepurėlių. Tačiau žmonės ir toliau atsiliepia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius