-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 18

„Dosnumas“ valdininkams atsirūgs

Šakių rajono valdininkai beveik penkerius metus buvo taip „atsipalaidavę“, kad nė nepastebėjo, jog vaiko pinigus vienai motinai moka už kitoje šeimoje augančius jos vaikus.
Litai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pastaruoju metu Ežerėlyje (Kauno r.) gyvenanti L.S. Šakių valdininkams jau pasižadėjo grąžinti daugiau kaip 20 tūkst. litų. Tačiau virš moteriai išmokas patvirtinusių savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus darbuotojų vis dar kybo įtarimų debesys.

Tai, kad nuo 2005 metų L.S. yra mokami vaiko pinigai ne už du jos auginamus vaikus, o už keturis, paaiškėjo tik šį rudenį. Valdininkai net už galvų susiėmė – kaip jie galėjo nepastebėti, kad iki tol keturis vaikus auginusi L.S. šeima 2004 metų pabaigoje iširo. Du vaikai liko su tėvu, kiti du – su motina, netrukus išsikėlusia gyventi į gretimą Kauno rajoną.

Kas mėnesį kiekvienam jų buvo atseikėjama po 97,5 lito. Todėl kas mėnesį moteris atsiimdavo 390 litų. Per beveik penkerius metus L.S. buvo permokėta daugiau kaip 20 tūkst. litų.

Tuo pat metu, kai L.S. atsiimdavo išmokas už visus keturis savo pagimdytus vaikus, pinigai už dvi atžalas būdavo atseikėjami ir naujai moters buvusio vyro šeimai.

Tuo pat metu, kai L.S. atsiimdavo išmokas už visus keturis savo pagimdytus vaikus, pinigai už dvi atžalas būdavo atseikėjami ir naujai moters buvusio vyro šeimai. Duomenys apie tai buvo suvesti ir į bendrą socialinės paramos informacijos sistemą, tačiau valdininkams duomenų susidvejinimas buvo nė motais. Be to, išmoka iš karto turėjo būti nutraukta, kai tik jos gavėja išsikėlė gyventi į kitos savivaldybės teritoriją.

Moteris privalėjo Šakių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriui pranešti apie pasikeitusią savo šeiminę padėtį ir gyvenamąją vietą, bet to nepadarė. L.S. aiškino, kad ji tiesiog nežinojusi apie galiojančią tvarką.

„Pripažįstu, kad kalčiausi mūsų darbuotojai. Jų įvardyti, kol nebaigtas tarnybinis patikrinimas, negaliu. Tačiau akivaizdu, kad Socialinės paramos skyriaus darbuotojos tinkamai neatliko savo pareigų“, – LŽ sakė Šakių rajono mero pavaduotojas Algimantas Damijonaitis.

Jis tikino, kad baigus tarnybinį patikrinimą bus sprendžiama dėl konkrečių valdininkų, tarp jų ir minėto skyriaus vedėjos, drausminės atsakomybės. A.Damijonaitis teigė, kad valstybei padaryta žala bus atlyginta. Neteisėtai didesnes išmokas už vaikus gavusi moteris rajono vadovams raštiškai pasižadėjo grąžinti jai permokėtus pinigus. Tūkstantį litų ji jau atidavė, vėliau kas mėnesį mokės po 400 litų. Nors įstatymai numato, kad tokiais atvejais savivaldybės administracija permokėtas lėšas turi išsiieškoti per teismą, A.Damijonaičio įsitikinimu, bylinėtis su L.S. neteks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius