Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 02 04

„Double Coffee“ darbuotojus kankina nežinia dėl darbo ir pinigų

Vilniuje gali būti uždarytos paskutinės dvi likusios kavinės „Double Coffee“. Kavines valdančiai bendrovei „DC Holdingas“ dar spalio viduryje iškelta bankroto byla, o paskirta bankroto administratorė jau įteikė darbuotojams įspėjimus, kad nuo vasario 24-osios jie bus atleisti iš darbo.
Jau po kelių savaičių „Double Coffee“ Vilniuje gali nebelikti, nors šias kavines valdančios bendrovės vadovas tvirtina, kad veikla bus tęsiama.
Jau po kelių savaičių „Double Coffee“ Vilniuje gali nebelikti, nors šias kavines valdančios bendrovės vadovas tvirtina, kad veikla bus tęsiama. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovės darbuotojai piktinasi, kad yra kankinami nežinios, nes net ir gavę įspėjimus, jog bus atleisti iš darbo, vis dar maitinami gandais, neva kavinės veiklą tęs, o atleidimas tėra formalumas – vėliau jie vėl bus priimti į darbą.

Neketina nutraukti veiklos

Įmonės vadovas Andrejus Nilovas tikino, kad šių kavinių neištiks anksčiau darbą nutraukusiųjų likimas – bendrovė pasiryžusi darbą tęsti. „Bankroto procesą mes pradėjome dar vasarą, bet buvo svarstoma, kad arba galutinai bankrutuosime, arba tęsime veiklą. Dabar mes dirbame siekdami veiklą tęsti, uždaryti neketiname. Tai, kad nuo sausio 27-osios yra paskirtas bankroto administratorius, tėra procesas pagal bankroto procedūras nustatančius įstatymus“, – sakė A.Nilovas.

Šiuo metu „Double Coffee“ dirba 35 darbuotojai. Iš buvusių septynių kavinių likusios dvi – Gedimino prospekte ir Vokiečių gatvėje. Savo vardo nenorėjusi viešinti kavinės darbuotoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) sakė gavusi įspėjimą, kad po kelių savaičių bus atleista. „Kol kas dirbame, bet atlyginimų niekas nemoka, visi darbuotojai dirba sukandę dantis ir nežino, ką daryti ir kur kreiptis“, – skundėsi mergina.

Anot darbuotojos, už darbą sausio mėnesį jiems nebuvo sumokėta, žadama, kad šiuos pinigus jie gaus kartu su kompensacijomis iš Garantinio fondo, iš kurio lėšų yra mokamos įstatymais ir kitais teisės aktais nustatyto dydžio išmokos bankrutuojančių ar bankrutavusių įmonių darbuotojams. Ar taip pat bus atsilyginta ir už vasarį, darbuotojai kol kas nežino.

„Esame palikti nežinioje, bet vis tiek turime dirbti. O pikčiausia, kad ateina bankroto administratorė, kuri turi devynerių metų darbo šioje srityje patirtį, ir negali atsakyti nė į vieną klausimą. Pati sako nieko nežinanti“, – piktinosi darbuotoja.

Paskirta bankroto administratorė Vida Kubilienė ką nors komentuoti „15min“ atsisakė. „Yra Bankroto įstatymas, pagal kurį viskas vykdoma. Niekas darbuotojams nesakė, kad gaus darbo užmokestį pasibaigus bankroto procedūroms. Aš labai atsiprašau, viso gero“, – pokalbį nutraukė V.Kubilienė.

Ragina kreiptis į Darbo inspekciją

Nežinios kankinami darbuotojai kol kas Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) pagalbos teigė neprašę, nes laukia, kada į Lietuvą iš Latvijos atvyks A.Nilovas. Iš jo darbuotojai tikisi aiškesnių atsakymų, ar kavinės artimiausiu metu bus uždarytos, ar vis dėlto tęs veiklą. A.Nilovas teigė Lietuvoje būsiantis jau penktadienį.

„Mes nieko neatleidžiame, bet pagal įstatymo numatomas procedūras bankroto administratorius privalo visus atleisti, o tada visus priimti atgal į darbą, jeigu bus priimtas sprendimas tęsti veiklą. Dabar mes kalbame tik apie tai, kad veikla bus tęsiama“, – tikino A.Nilovas.

Tokie planai nustebino VDI Vilniaus skyriaus vedėjo pavaduotoją Teresą Aksionovą. „Nemanyčiau, kad, jei paskelbtas bankrotas, bendrovė dar gali galvoti apie veiklos tęsimą. Jei būtų restruktūrizuojama įmonė, tuomet tolesnė veikla būtų leidžiama, nustatomos sąlygos, kokiomis lėšomis bendrovė gali disponuoti. Bet jei iškelta bankroto byla, paskelbtas bankrotas, dar nebuvo tokių atvejų, kad veikla būtų tęsiama“, – sakė T.Aksionova.

Jos teigimu, darbuotojai turėtų nebijoti kreiptis į VDI, kurios specialistai padėtų jiems išsiaiškinti situaciją ir atgauti nesumokėtus pinigus.

Vilniaus apskrities VMI Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos Ilonos Velžytės teigimu, šiuo metu bendrovės „DC Holdingas“ nepriemoka valstybei yra 44 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius