Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 09

DP taryba spręs dėl prezidento ir EP rinkimų

Antradienį vyksiančiame opozicinės Darbo partijos (DP) tarybos posėdyje ketinama spręsti, ar partijai kelti savo kandidatą per prezidento rinkimus, ar paremti kieno nors kandidatūrą.
V.Uspaskichas taria žodį Darbo partijos suvažiavime.
V.Uspaskichas taria žodį Darbo partijos suvažiavime. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

„Pavardžių dar tikrai neįvardysime, nes nesame jų aptarę“, - pirmadienį BNS sakė Seimo DP frakcijos narė Virginija Baltraitienė.

Anot jos, per tarybos posėdį „darbiečiai“ ketina apsispręsti, ar kelti savo kandidatą į valstybės vadovo postą, ar tik paremti kurį nors kitą asmenį.

V.Baltraitienė neatmetė galimybės, kad antradienį paaiškės bent dalis DP kandidatų į Europos Parlamento (EP) narius.

Partija yra nusprendusi Europos Parlamento rinkimuose dalyvauti savarankiškai. „Turime pakankamai žmonių“, - sakė V.Baltraitienė.

Daugelis partijos skyrių yra iškėlę kandidatu DP lyderį parlamentarą Viktorą Uspaskichą, bet šis nėra paskelbęs, ar dalyvaus EP rinkimuose.

Kaip žinoma, V.Uspaskichas yra teisiamas baudžiamojoje byloje dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos organizavimo, neteisingų duomenų DP buhalterijoje naudojimu, tų duomenų įrašymu į deklaracijas ir įgaliotoms institucijoms pateikimu, apgaulingų pareiškimų apie partijos turtą ir veiklą teikimu valstybės institucijoms gaunant valstybės dotaciją ir tuo padarant didelę žalą valstybei.

DP įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, bei nesumokėjusi apie 4 mln. litų mokesčių.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas planuojamas kartu su EP rinkimais birželio 7 dieną.

DP tarybos posėdis vyks Kėdainių „Vikondos“ pramogų centre. DP Informacijos centras pranešė, kad jis bus uždaras.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius