Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 23

Drabužiai iš konteinerių – į Afriką

Prieš pusantrų metų Klaipėdoje atsirado pirmieji konteineriai, skirti tekstilei. Šiuo metu jų jau yra apie porą šimtų.
Temos: 2 Atliekos Afrika

Tekstilės atliekų rūšiavimu užsiimančios bendrovės „Dėvėdra“ duomenimis, šiomis specialiomis talpomis naudojasi daugelis klaipėdiečių – per mėnesį į konteinerius jie išmeta apie 10 tonų drabužių.

Klaipėdietė Nijolė pasakojo, kad į konteinerius išmeta jai jau nebereikalingus rūbus. „Sukroviau į maišelį išplautus, išlygintus marškinėlius ir išmečiau į tekstilei skirtą konteinerį prie savo namų. Jie buvo man jau nebereikalingi, todėl ir atsikračiau. Gal kam nors prireiks“, – sakė ji.

Anot bendrovės „Dėvėdra“ steigėjos Emilijos Lohdės, žmonės labai tvarkingai išmeta nebereikalingus drabužius – dažniausiai supakuoja į maišelius. Vis dėlto, apie 30 procentų tekstilės atliekų yra išmetama į sąvartyną, kiti drabužiai – perdirbami, o tinkami nešiojimui – išvežami į Afriką. „Klaipėdos labdaringoms organizacijoms šie drabužiai nereikalingi. Kartais jos pačios prašo atvažiuoti ir pasiimti iš jų padėvėtų rūbų“, – sakė E.Lohdė.

Anot pašnekovės, anksčiau žmonės išmesdavo labai senus drabužius, o dabar išmetama įvairesnių rūbų. Kiek mažiau nebereikalingų drabužių klaipėdiečiai išmeta žiemos metu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius