Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 27

Dramos teatras trauksis į angarą

Jau trejus metus be namų likęs Klaipėdos dramos teatras ir kitiems metams griūvančio statinio rekonstrukcijai gaus minimalią injekciją – 3 mln. Lt. Antradienį Klaipėdoje viešėjęs Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis apgailestavo, kad resursai – itin kuklūs.
Remigijus Vilkaitis
Klaipėdoje viešėjęs Remigijus Vilkaitis stebėjosi: kultūros pastatai čia sukiužę, o dirba aukščiausio lygio menininkai. / Aurelijos Kripaitės nuotr.

Teatro vadovas Gediminas Pranckūnas paskaičiavo, kad reikia maždaug šešiskart daugiau, nei skirta. „Jei kasmet skirs po 3 mln. Lt, tai ir po 20 metų vis dar neturėsime savo mielojo teatro", – sakė jis.

Griūvančiame pastate viešėjęs premjeras Andrius Kubilius teigė, kad nelengva ne tik Klaipėdos teatrams: vienam dėl avarinės būklės jau uždarytam, kitam vis dar egzistuojančiam apverktinos būklės pastate. Anot jo, finansų reikia ir vis dar neužbaigtiems Valdovų rūmams. Kol kas šis pastatas – prioritetinis.

„Klaipėdoje lyg atvirkštinis variantas – pastatai sukiužę, o dirba aukščiausio lygio profesionalai“, – pastebėjo Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis. Anot jo, reikėtų pabandyti pritraukti ir privatų kapitalą statinio rekonstrukcijai, vienam tikslui suvienyti visus klaipėdiečius.

Pastoliais paramstytas griūvančio pastato išlaikymas nemažai kainuoja: jį tenka šildyti, prižiūrėti inžinerinius tinklus.

Kol kas teatro trupė repetuoja kur papuola, vaidinimams tenka nuomotis sales, gausiai gastroliuojama.

Neseniai teatralai sulaukė siūlymo repetuoti „Memelio miesto“ angare. Už tai nebus imama nuoma, tačiau teatras turės prisidėti prie angaro remonto. Ateityje neatmetama galimybė ten rodyti ir spektaklius.

Džiuginančių žinių ministrai atvežė sportinių šokių „Žuvėdra“ kolektyvui. Septyniskart Europos ir šešiskart Pasaulio čempionais tapusiam kolektyvui nuspręsta skirti 77 tūkst. Lt. Dalį šių lėšų žadama panaudoti salės Klaipėdos universiteto Menų fakultete remontui.

Kitą savaitę ketinama Klaipėdos muzikinio teatro naujojo pastato klausimą teikti svarstyti Vyriausybės Strateginiame komitete. Viliamasi, kad po šio posėdžio pajudės ir klausimai dėl naujojo teatro statinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius