Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 11

Drąsiaus Kedžio svetainės internete išdarkytos, filmuotos medžiagos – užblokuotos

Tačiau kaunietį palaikantys internautai suspėjo pasidaryti kopijų ir sėkmingai jas platina.
Interneto svetainės pedofilai.webs.com jau nebeliko.
Interneto svetainės pedofilai.webs.com jau nebeliko. / 15min.lt iliustracija

Prieštaringai vertinamas, tačiau didžiausia pastarojo meto žvaigžde Lietuvoje tapęs D.Kedys buvo sukūręs tris interneto svetaines, kuriose platino didžiuliu pedofilijos skandalu tapusią informaciją.

Iki kruvinų praėjusio pirmadienio įvykių, kai Kaune buvo nušautas teisėjas ir D.Kedžio draugės sesuo, skandalingo turinio elektroniniai puslapiai niekam itin nerūpėjo.

M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr. /Drąsius Kedys
M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr. /Drąsius Kedys

Tačiau pastaruoju metu D.Kedžio iniciatyva sukurta ir platinama medžiaga sulaukė dvejopo dėmesio. Viena vertus, visą savaitę galima buvo stebėti, kaip informacija naikinama. Pats D.Kedys savo pagrindinėje svetainėje buvo parašęs, kad šie puslapiai netrukus gali būti užblokuoti. Kauniečio nuogąstavimai pasitvirtino.

Per svetainę youtube.com į internetą patalpintos filmuotos medžiagos, kur D.Kedžio mažametė dukrytė pasakoja savo įspūdžius apie jos seksualinį išnaudojimą, buvo viena po kitos blokuojamos.

Šį savaitgalį nebeveikia jau nė vienas iš D.Kedžio įkeltų video.Pats D.Kedys savo pagrindinėje svetainėje nuogąstavo, kad jo puslapiai netrukus gali būti užblokuoti.

Be to, netrukus po dvigubos žmogžudystės puslapis pedofilai.com nors ir liko veikiantis, tačiau tuščias. Po kelių dienų pedofilai.com nebeliko. Po kurio laiko buvo visiškai nulaužta ir to paties turinio, tik kitaip apipavidalinta D.Kedžio svetainė pedofilai.webs.com.

Sekmadienio popietę internete liko vienintelė D.Kedžio poziciją atspindinti svetainė pedofilai.webnode.com, tačiau ir joje, kaip minėta, nebėra galimybės pamatyti skandalingųjų filmukų.Tiesa, kalbant būtent apie filmuotos medžiagos išėmimą, tai vertintina ne kaip bandymas pakenkti teisingumo ieškančiam tėvui, bet noras apsaugoti nepilnametės interesus. Jei skandalas nuo pat pradžių būtų padoriai tiriamas, tie video apskritai neturėjo būti viešinami, o taip atsitikus – nedelsiant išimti ginant mažametę. 

Kita vertus, tame pačiame youtube.com atsiranda vis naujų D.Kedžio filmuotos medžiagos kopijų. Kažkas filmukus paprasčiausiai išsisaugojo, o dabar juos įkelia iš naujo.

„Copy-paste“ principu internete plinta ir kita D.Kedžio paskelbta medžiaga: garsusis „Laiškas niekam...“, kreipimasis į žurnalistus, prašymas padėti rasti trečiąjį įtariamąjį pedofilą.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, internete bei kitoje viešoje erdvėje šią savaitę buvo galima aptikti daugybę iniciatyvų, vienaip ar kitaip susijusių su D.Kedžio poelgiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius