-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 22

„Drąsos kelio“ kandidatas Audrius Nakas pripažino įrašęs pokalbį su Irena Degutiene

Partijos „Drąsos kelias“ kandidatas Seimo rinkimuose aktorius Audrius Nakas BNS pirmadienį pripažino, kad pokalbį Seimo pirmininkės kabinete įrašė jis.
Audrius Nakas
Audrius Nakas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Audrius Nakas

„Tai buvo absoliučiai viešas susitikimas, o mes įrašinėjame susitikimus su visais pareigūnais“, – teigė jis.

Paklaustas, ar įspėjo kitus pokalbio dalyvius, kad bus daromas įrašas, A.Nakas teigė, kad jie turėtų patys tai žinoti. Tačiau keli kalbinti pavasarį vykusio susitikimo dalyviai pripažino nežinoję, kad pokalbis su Seimo vadove buvo įrašinėjamas. Seimo vadovės atstovas spaudai Juozas Ruzgys taip pat pabrėžė, kad pokalbis pavasarį buvo įrašytas slapta, neinformavus apie tai susitikimo dalyvių.

Vienas iš portalo ekspertai.eu vadovų A.Nakas pripažino, kad dažniausiai padaryti įrašai nenaudojami, išskyrus kelias išimtis.

A.Nako teigimu, pokalbio fragmentas paskelbtas spalio pradžioje, nes anksčiau portale esą tiesiog nebuvo kam parengti publikacijos, o ji išspausdinta būtent prieš Seimo rinkimus kaip atsakas į tuo metu pasirodžiusį konservatorių agitacinį vaizdo klipą.

„O šiaip tai galėjo ir po rinkimų išeiti“, – BNS sakė A.Nakas.

Garso įrašas, anot A.Nako, paskelbtas, nes niekas nereagavo į jų publikaciją.

„Mūsų tikslas buvo, kad žmonės atsirinktų, kada Seimo pirmininkė kalba teisybę – ar vaizdo klipe, ar susitikime su visuomenininkais“, – sakė A.Nakas.

Pirmadienį jis tvirtino, kad bus paskelbta ir kita dalis pokalbio su I.Degutiene.

Prezidentūra teigia nekomentuojanti viešai paskelbto garso įrašo, kuriame Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė per pavasarį vykusį susitikimą su visuomenininkais teigė prezidentę Dalią Grybauskaitę einant „autoritariniu keliu“.

Seimo pirmininkės atstovas spaudai Juozas Ruzgys BNS pirmadienį sakė, jog Seimo vadovė taip pat nekomentuoja garso įrašo turinio.

„Slaptai ir nelegaliai darytų įrašų, naudojamų kaip juodosios technologijos, kurių tikslas paveikti rinkimų rezultatus, mes nekomentuojame“, – sakė J.Ruzgys.

Konservatorių vadovas premjeras Andrius Kubilius pirmadienį teigė, kad internete paviešintas Seimo pirmininkės garso įrašas yra „Drąsos kelio“ partijos juodosios technologijos.

„Aš tikrai nekomentuoju kažkokių tariamų pokalbių publikavimo dabar, aš tai traktuoju vėlgi kaip purvinas juodąsias technologijas“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Jis atkreipė dėmesį, kad portalas ekspertai.eu, kurioje buvo pirmiausia paviešintas slapta darytas įrašas, yra kuriamas „Drąsos kelio“ partijos kandidato A.Nako.

„Noriu atkreipti dėmesį tik į vieną faktą, kad tariami įrašai skelbiami vadinamųjų ekspertai.eu interneto puslapio pagrindu. Noriu priminti, kad vienas iš ekspertai.eu vadovų yra taip pat ir vienas iš „Drąsos kelio“ kandidatų. Šiuo atveju tokias juodąsias technologijas naudoja partijos, kurios, matyt, nemano, kad tai kaip nors prieštarautų Lietuvos europietiškos demokratijos tradicijoms. Tokių purvinų technologijų taikymas skaudžiai nuvilia, ir atitinkamas išvadas irgi darysime“, – žurnalistams pirmadienį sakė A.Kubilius.

Sekmadienį naujienų portale alfa.lt paskelbtas kovo 28 dieną parlamento vadovės kabinete vykusio pokalbio su keliais visuomenininkais įrašo fragmentas. Jame, be kita ko, kalbama apie prezidentės D.Grybauskaitės valdymo metodus, kurie Seimo pirmininkei primena Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos elgesį.

Kadangi visuomenininkų susitikimas su Seimo pirmininke vyko vadinamojo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) skandalo įkarštyje, I.Degutienė piktinosi prezidentės D.Grybauskaitės sprendimu netenkinti premjero Andriaus Kubiliaus teikimo iš pareigų atleisti tuometinį vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį.

Įrašas rodo, kad per susitikimą I.Degutienė taip pat skundėsi, kad jos ir daugelio jos giminaičių pokalbių klausomasi.

Minėtame susitikime su I.Degutiene dalyvavo Darius Kuolys, Bronius Genzelis, Alvydas Medalinskas, Liudvika Pociūnienė, Šarūnas Valentinavičius, Audrius Nakas ir kiti.

Spalio 10 dieną ištraukos iš pavasarį vykusio susitikimo publikuotos interneto svetainėje ekspertai.eu, tačiau garso įrašas tuomet nepridėtas.

Susitikime dalyvavę A.Medalinskas ir L.Pociūnienė pirmadienį BNS sakė nežinoję, jog pokalbis įrašinėjamas.

„Jeigu pokalbis privatus, jis neįrašinėjamas. Tai buvo privatus pokalbis“, – tvirtino A.Medalinskas.

Anot jo, pagrindinė susitikimo tema su Seimo pirmininke buvo aptarti Ypatingojo prokuroro institucijos sukūrimą.

„Irena Degutienė kalbėjo atvirai, kaip galima kalbėti privačiame pokalbyje“, – sakė A.Medalinskas.

L.Pociūnienė savo ruožtu teigė nieko slapto ar skandalingo per susitikimą su I.Degutiene neišgirdusi. Anot jos, tuo metu ir viešai buvo matyti valdžios viršūnių nesutarimai.

Paklausta, kodėl, jos nuomone, pokalbio įrašo fragmentas paviešintas dabar, L.Pociūnienė tai susiejo su rinkimais.

„Viską naudoja rinkimams žmonės“, – BNS sakė ji.

LNK televizija penktadienį pranešė, jog plačiau apie Seimo pirmininkės garso įrašą bus paskelbta sekmadienio laidoje „Alfa savaitė“. Tačiau žadėtas reportažas apie slaptą įrašą šioje laidoje nebuvo transliuotas. LNK nekomentuoja, kodėl pasikeitė laidos turinys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius