Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 06 /13:11

„Drąsos kelio“ partiją drasko vidiniai nesutarimai?

Paslapčiomis už uždarų praėjusių metų pradžioje įkurta politinė partija „Drąsos kelias“ tęsia tradicijas. Šeštadienį Kaune vykęs partijos suvažiavimas taip pat buvo uždaras, į jį neįleisti žurnalistai. Nesusirinkus partijos narių kvorumui, „Drąsos kelio“ partijos suvažiavimas neįvyko.
Partijos suvažiavimas
Partijos „Drąsos kelias“ suvažiavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Partijos Koordinacinės tarybos sušauktame suvažiavime „Danielos“ viešbučio konferencijų salėje ketinta aptarti ir patvirtinti 2012 m. veiklos, finansinę ir revizijos ataskaitas, keisti partijos įstatus ir rinkti Koordinacinės tarybos narius. Skelbta, kad be asmens dokumento į suvažiavimą žmonės neįleidžiami.

Per 2012 m. Seimo rinkimus pateko septyni „Drąsos kelio“ atstovai: Neringa Venckienė, Aurelija Stancikienė, Povilas Gylys, Vytautas Antanas Matulevičius, Algirdas Vaclovas Patackas, Jonas Varkala ir Valdas Vasiliauskas. Iš jų suvažiavime dalyvavo tik partijos pirmininkas J.Varkala.

Papildyta 12.21 val.: Į partijos suvažiavimą žmonės rinkosi vangiai. Likus kelioms minutėms iki jo pradžios 12 val., salėje buvo apie dvi dešimtis žmonių, nors kvorumui, kad suvažiavimas būtų įvykęs, reikėtų 600 narių. Iš viso partijoje, jos atstovų teigimu, yra 1050 narių.

Kilo įtarimų, kad suvažiavimas rengtas iš anksto žinant, kad jis neįvyks. Išnuomotoje konferencijų salėje 600 žmonių fiziškai nesutilptų. Tiesa, vėliau paaiškinta, kad atidarius slankiojančias duris erdvė padidėtų.

Keli nariai nebuvo įleisti į salę, aiškinant, kad nusiuntus į Teisingumo ministeriją „Drąsos kelio“ narių sąrašą, kai kurių narių duomenys buvo netikslūs, „jie nebuvo patvirtinti“.

Iš į Seimą patekusių narių suvažiavime dalyvavo tik partijos pirmininkas Jonas Varkala. Teigiama, kad partijos idėjinė lyderė Neringa Venckienė serga, todėl atvykti negalėjo.

Papildyta 12.39 val.: „Mes žurnalistų nebijome, su jais bendraujame, o čia vyksta uždaras partijos suvažiavimas, taip nutarė partijos taryba. Jokių slaptų klausimų nėra, yra elementari tvarka. Mūsų partijoje yra mūsų partijos tvarka, negi konservatorių partijos tvarka turėtų būti „Drąsos kelio“ tvarka?“, – aiškino prie įėjimo į salę stovintis „Drąsos kelio“ tarybos narys Sigitas Martinavičius.

Jis patvirtino, kad suvažiavimas neįvyks. „Mes bendraujame su partijos nariais. Didžioji dalis narių pasitiki partijos pirmais žmonėmis. Kam močiutei važiuoti iš kaimo ir pasedėti salėje pusvalandį? Mes turime jų pasitikėjimą, juridiškai tai negalioja, bet mes žinome apie ką galvoja ir už ką balsuos. Susirinkimas yra reikalingas pagal įstatus“, – teigė S.Martinavičius.

Papildyta 13.11 val.: Kaip ir žadėta, 12.45 val. surengtoje spaudos konferencijoje „Drąsos kelio“ aktyvas, kaip save pavadino patys, akcentavo balandžio 9-ąją. Šią dieną Seime bus svarstomas klausimas dėl Neringos Venckienės neliečiamybės panaikinimo. „Ši diena mūsų partijos gyvenime bus ypatinga“, – sakė partijos Koordinacinės tarybos narė Irena Malinauskienė.

Taip pat paliestas velionio Drąsiaus Kedžio dukros perdavimas biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei, netgi pakviesta mergaitę, N.Vemckienės prašymu, gydžiusi vaikų gydytoja. Tradiciškai kalbėta apie teisingumo nebuvimą Lietuvoje, korumpuotus teisėjus.

I.Malinauskienė sakė, kad įvertinus, jog suvažiavimas neįvyks, jis nukeltas į balandžio 20 dieną. Partijos nariai patvirtino, kad antrame suvažiavime, pagal partijos įstatus, nereikės kvorumo, sprendimus galės priimti tiek narių, kiek susirinks.

Paklaustas, ar mažai susirinkusių narių nereiškia partijos byrėjimo, „Drąsos kelio“ pirmininkas Jonas Varkala sakė: „Tai ne byrėjimo, o kietėjimo požymiai. Kas nubyrėjo, tas nubyrėjo. Liko norintys gelbėti kraštą, o ne užsidirbti“. Jis tvirtino, kad dalis juos palaikančių žmonių bijo susidorojimo, todėl aktyviai nedalyvauja partijos veikloje.

Balandžio 9 d. prie Seimo „Drąsos kelias“ organizuoja „taikaus pasipriešinimo akciją“, kurias bus palikomas N.Venckienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius