-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 29

„Drąsos kelio“ partiją į rinkimus ves buvusi teisėja Neringa Venckienė

Karštą sekmadienio popietę „Litexpo“ rūmuose esančio Stasio Brundzos automobilių muziejaus patalpose įvyko partijos „Drąsos kelias“ dalyvių ir rėmėjų susitikimas. Jame paskelbtas kandidatų į Seimą sąrašas. Pirmoji jame, kaip ir galima buvo tikėtis, – Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė.
Susirinkimo dalyviai
Susirinkimo dalyviai / Luko Balandžio nuotr.

Taip pat pirmajame dešimtuke atsidūrė šie asmenys (eilės tvarka): Valdas Vasiliauskas, Povilas Gylys, Algirdas Patackas, Gintautas Aleknonis, Jonas Varkala, Vytautas Daujotis, Stasys Brundza, Linas Petronis ir Vytautas Matulevičius.

„Litexpo“ parodų centro salėje susirinkę „Drąsos kelio“ dalyviai ir rėmėjai posėdžiavo be Drąsiaus Kedžio sesers, pagrindinės šio politinio judėjimo įkvėpėjos Neringos Venckienės. Priežastys, kodėl jos nėra, susitikimo metu nebuvo išsakytos. Vėliau žurnalistams vienas partijos aktyviausių narių P.Gylys sakė, kad ji vis dar tebeserga ir greičiausia negalinti vaikščioti.

Luko Balandžio nuotr./S.Brundza taip pat pretenduos į Seimą
Luko Balandžio nuotr./S.Brundza taip pat pretenduos į Seimą

Kokiose vienmandatėse rinkimų apygardose kurie partijos nariai bandys patekti į Seimą, P.Gylys neatskleidė. Esą galutinio sprendimo nėra, kol kas vyksta geriausių variantų paieška. „Bet didelė tikimybė išlieka, kad lieka pirmasis planas“, – pareiškė vienas iš naujosios politinės partijos lyderių, paklaustas, ar N.Venckienė vis dar ketina vienmandatėje apygardoje susirungti Vilniuje su Seimo pirmininke Irena Degutiene.

Kas bus tolesniuose „Drąsos kelio“ sąrašo dešimtukuose, kol kas neatskleidžiama. Esą beveik kiekvieną dieną prisijungia naujų žmonių. Sąrašas dar gali kisti, kadangi, anot P.Gylio, reikia „suderinti įvairių grupių interesus, kad gali atnešti daugiausiai naudos, kaip matome to žmogaus ateitį politinėje erdvėje“.

N.Venckienės laišką perskaitė aktorius Česlovas Stonys. Jame N.Venckienė išsakė savo mintis, kad pedofilijos istorija buvo kaip lakmuso popierėlis, parodęs, kas šalyje ir visuomenėje yra negerai.

„Iš esamos valdžios nei tiesos, nei užuojautos, nei supratimo niekas nesuteiks. Todėl turime eiti „Drąsos keliu“, kurio nariai sieks sugrąžinti valstybę jos piliečiams, dirbs, kad kiekvienas žmogus jaustųsi oriai ir saugiai, jo teisės ne tik būtų įrašytos popieriuje, bet ir realiai veiktų gyvenime“, – savo laiške rašė N.Venckienė.

Luko Balandžio nuotr./A.Baukutė teigė dar nežinanti, kurioje sąrašo vietoje atsidurs (nuotr. su vyru K.Rupulevičiumi)
Luko Balandžio nuotr./A.Baukutė teigė dar nežinanti, kurioje sąrašo vietoje atsidurs (nuotr. su vyru K.Rupulevičiumi)

Buvusi teisėja apgailestavo negalėdama būti kartu ir dalintis mintimis bei idėjomis. „Bet visada būsiu kartu. Vardan tos Lietuvos“, – skambiai savo laišką baigė D.Kedžio sesuo.

„Drąsos kelio“ vienas iš aktyviausių narių, žurnalistas Valdas Vasiliauskas pareiškė, kad situacija Lietuvoje šiuo metu kritiška ir esą dabartinė valdžia to pakeisti nebegali. „Mes be arogancijos sakome: mes galime geriau, žinome, kaip tai padaryti“, – tvirtino V.Vasiliauskas, pabrėždamas,kad šis politinis judėjimas atves į valdžią tuos žmones, kurie tarnaus ne sau ir ne savo artimiesiems, o visai tautai.

„Drąsos kelio“ susirinkime pasirodė ir visuomenei gerai žinomi veidai. Tarp atėjusiųjų buvo Seimo nariai Aurelija Stancikienė, Saulius Stoma. Be šių, nuolat judėjimą rėmusių politikų, salėje sėdėjo ir Asta Baukutė su vyru Kęstučiu Rupulevičiumi. Į Seimą su Arūno Valinsko partija patekusi aktorė pastaruoju metu nepriklausė jokiai politinei jėgai. Ji patvirtino, kad į Seimo rinkimus eis su šia politine jėga. Tačiau neatskleidė, kurioje sąrašo vietoje ji gali atsidurti.

Taip pat salėje buvo disidentė Nijolė Sadūnaitė, garsus lenktynininkas S.Brundza. Tačiau nebuvo ne tik N.Venckienės ir jos tėvų Laimutės ir Vytauto Kedžių, bet ir aktyviosios D.Kedžio tetos Audronės Skučienės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius