Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 04

„Drąsos kelio“ televizija startuoja be licencijos, ar ji būtina – neaišku

Politinė partija „Drąsos kelias“ skelbia antradienį laida „Kur slepiasi Neringa Venckienė“ pradėsianti internetinės televizijos transliacijas. Lietuvos įstatymai draudžia partijoms turėti televiziją, tačiau kol kas neaišku, ar įstatymų sargams užklius šis partijos bandymas pasiafišuoti.
Drąsos kelias
Drąsos kelias / BFL/T.Lukšys

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininkas Paulius Subačius atkreipia dėmesį, kad Visuomenės informavimo įstatymas šiuo metu reglamentuoja tradicinių žiniasklaidos priemonių veiklą. Tuo tarpu internetinės transliacijos, pasak LRTK vadovo, nebūtinai patenka į televizijos sąvoką.

„Kažkokios laidos, ar įrašai dar nėra televizija. Tokių dalykų Lietuvos įstatymai niekaip nereguliuoja. Tokius dalykus reguliuoja tik tokios šalys kaip Šiaurės Korėja, Iranas. (...) Interneto reguliavimas visame pasaulyje yra problema, sprendimai nėra susiklostę, tačiau nereikia to dramatizuoti, nes pastangos tokius dalykus suvaldyti greitai gali baigtis totalitarine kontrole“, – pabrėžia  P.Subačius.

Anot jo, licencijos kelioms interneto laidoms ar tiesioginėms transliacijoms Lietuvoje nereikia.

Kita vertus, LRTK vadovas pabrėžia, kad ir tokioms internetinėms laidoms taikomi Lietuvos Respublikos įstatymai dėl nepilnamečių apsaugos, kitų reikalavimų.

Be to, „Drąsos kelio“ internetinei televizijai, dėl jos sąsajų su politine partija prieš artėjančius Seimo rinkimus turėtų būti taikomi ir politinės reklamos apribojimai.

Vyriausiosios rinkimų komisijos narys Liutauras Ulevičius 15min.lt sakė, kad politinės partijos rengiamos transliacijos ir internete turi būti tinkamai pažymėtos.

„Jei tai yra konkrečiai orientuota į politinę reklamą ir į politinės kampanijos laikotarpį, tai mes jau turime specifinę situaciją, kai reikia detaliai analizuoti kelių įstatymų – Visuomenės informavimo, Seimo rinkimų ir Politinių kampanijų ir politinių partijų finansavimo kontrolės –  samplaiką.

Jeigu tai yra į politinę kampaniją orientuotas dalykas, tai turi būti taikomi visi žymėjimo reikalavimai. Visas turinys turi būti žymimas kaip politinė reklama, o jei jis būtų nepažymėtas, tai jau atsirastų administracinės atsakomybės klausimas“, – įsitikinęs VRK narys.

L.Ulevičiaus teigimu, VRK Politinės reklamos vertinimo grupė atkreips dėmesį į „Drąsos kelio“ transliacijas ir jas paanalizuos.

Tuo tarpu „Drąsos kelio“ rinkimų štabo vadovas Valdas Vasiliauskas sako, kad VRK ir LRTK būsimomis interneto laidomis domėtis neturėtų.

„Tai yra ne televizija, tai yra nesusiję su rinkimais. Nebus čia rinkimų propagandos ir partijos programos pristatymo“, – tikino jis.

Pasak V.Vasiliausko, ši „televizija“ tėra bandymas pratęsti  Klonio gatvės budėtojų iniciatyvą transliuoti svarbiausius Garliavos istorijos įvykius. 15 minučių trukmės tiesioginę laidą „iš tos vietos, kur slapstosi N.Venckienė“ ves „Drąsos kelio“ kandidatas Seimo rinkimuose žurnalistas Vytautas Matulevičius.

Vėliau laida bus įkeltą į youtube.com.

„Čia nėra televizija, nėra licencijos, tai viskas bus gana mėgėjiška“, – pabrėžė V.Vasiliauskas.

Pasak jo, transliacijos pavadintos „Drąsos kelio“ televizija“ tik todėl, kad būtų aišku, kieno yra ši iniciatyva.

„Gal pavadinsim Klonio gatvės televizija vėliau“, – svarstė „Drąsos kelio“ rinkimų štabo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius