Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 03

Drąsūs kauniečiai pričiupo piktadarius

Du narsūs kauniečiai – 24 metų Vidmantas Rulevičius ir 26 metų Tomas Maksimovas – neišsigando peiliu ginkluotų užpuolikų ir padėjo sužeistam Sirijos piliečiui išvengti dar didesnių sužalojimų ir išsaugoti automobilį. Šis nesavanaudiškas poelgis per Angelų Sargų dieną buvo įvertintas stikline angelo skulptūrėle „Gėrio sergėtojas“.
V.Rulevičiui įteikta angelo skulptūrėlė „Gėrio sergėtojas“
V.Rulevičiui įteikta angelo skulptūrėlė „Gėrio sergėtojas“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rugsėjo 30 d. Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje pažymėtos Policijos (Angelų Sargų) dienos proga jau septintą kartą pagerbti ir kiti drąsūs miestiečiai, nesavanaudiškai atskubėję į pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms, padėję policijai užkirsti kelią nusikaltimams ar sulaikyti nusikaltėlius.

Užkirto kelią vagims

Padėkos sulaukė žurnalistas Tomas Jarusevičius. Balandžio 29 d. pastebėjęs, kad K.Donelaičio gatvėje du jaunuoliai užpuolė ir sumušė vyriškį, T.Jarusevičius pradėjo juos sekti. Pamatęs gatvėje patruliuojančius pareigūnus, pranešė jiems apie įvykį ir nurodė įtariamųjų buvimo vietą.

Policija dėkinga ir Algirdui Dranseikai, kuris 2010 m. gruodžio 29 d. atvykęs aplankyti savo mamos, laiptinėje, prie senyvo amžiaus moters buto durų, pastebėjo nepažįstamus asmenis. Įtaręs, kad vykdomas nusikaltimas, A.Dranseika sulaikė įtartinus jaunuolius, kurie kėsinosi iš 82 metų amžiaus moters išvilioti pinigus.

Visi įtariamieji buvo sulaikyti, pradėti teisminiai procesai.

Dūrė į šlaunį

„Po Hanzos dienų šventės, apie 2 val. nakties, Nemuno gatvėje sėdėjome ant suoliuko ir laukėme autobuso. Šalia stovėjo ir du vaikinai. Matėsi, kad jie laukia ne autobuso, o kažko kito. Staiga jie nubėgo į tarpuvartę, iš kurio netrukus pasigirdo riksmas. Iš pradžių į jį nesureagavome, bet, kai pamatėme išbėgantį ir griūvantį kruviną žmogų, puolėme į įvykio vietą“, – vis dar puikiai atsimena V.Rulevičius, laisvalaikiu teisėjaujantis krepšinio mėgėjų lygoje.

Atbėgę į vietą, iš kurios kilo triukšmas, narsūs kauniečiai išvydo jau matytus stotelėje vaikinus, kurie sėdėjo prie Sirijos piliečiui priklausančio automobilio „Audi A4“.

„Kai paklausėme ką jie čia veikia, vaikinai išlipo iš mašinos ir puolė prie mūsų. O mes – prie jų“, – sakė „Gėrio sergėtojo“ statulėlę gavęs V.Rulevičius.

Jis prišoko prie vieno iš vaikinų, norėdamas užlaužti rankas. Pastarajam į pagalbą atskubėjo peiliu ginkluotas draugas, kuris Vidmantą sužeidė į šlaunį ir krūtinę, ir pabėgo.

„Žaizdą krūtinėje pastebėjau tik greitosios pagalbos automobilyje, kai nurengė marškinius. Klinikose man susiuvo žaizdas, sutvarstė ir paleido gydytis namo. Pasveikau visiškai“, – sužeidimų nesureikšmino V.Rulevičius.

Siras dar nespėjo padėkoti

Kaip vėliau paaiškėjo, nusikaltėliai savo aukai papurškė dujų į akį ir kelis kartus dūrė į šlaunį ir krūtinę. Pagrobę raktelius vaikinai bandė užvesti mašiną, tačiau tuo metu atbėgo V.Rulevičius ir T.Maksimovas.

Siras kelias dienas gulėjo ligoninėje ir dar nespėjo padėkoti jam į pagalbą atskubėjusiems kauniečiams. Progą tai padaryti jis turės spalio viduryje įvyksiančiame teismo posėdyje.

Dabar elgtųsi atsargiau

„Kitą kartą elgtumėmės taip pat, tačiau tikrai būtume atsargesni, nes nusikaltėlis gali būti ginkluotas  peiliu ar kitu ginklu. Nebandytume užlaužti jam rankų, o tiesiog persekiotume, išlaikydami saugų atstumą ir iškviestume policiją“, – sakė T.Maksimovas, Kauno policijoje dirbantis tyrėju.

Jis ir V.Rulevičius ne pirmą kartą gelbėja į nelaimę papuolusius žmones. Prieš keletą metų prie Šilainių poliklinikos jie iš merginoms ašarinių dujų į veidą papurškusių ir rankines atėmusių chuliganų atėmė grobį ir jį gražino nukentėjusioms. Tą kartą policijos neprireikė.

Kuklūs vaikinai tikina tik žaidžiantis krepšinį, o kovinių sporto šakų nekultivuojantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius