Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 08

Draudikai jau skaičiuoja audros padarytus nuostolius (atnaujinta 16.38 val.)

Draudimo bendrovė „Ergo Lietuva“ pradėjo registruoti klientų, dėl audros patyrusių nuostolių, pranešimus.
Stiprus vėjas siaučia pajūryje
Stiprus vėjas siaučia pajūryje / Aurelijos Kripaitės/ 15min.lt nuotr.
Temos: 3 Mama Vėtra Škvalas

Per valandą dėl patirtų žalų į bendrovę jau kreipėsi 11 klientų, kurių nuostoliams padengti rezervuota 40 tūkst. litų. Audrai vis labiau įsisiautėjant, draudikai prognozuoja, kad žalų skaičius gali augti iki 70, o išmokų suma siekti 300 tūkst. litų.

Draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ Turto draudimo departamento direktoriaus Tomo Nenartavičiaus teigimu, dėl patirtų nuostolių daugiausia pranešimų sulaukiama iš Klaipėdos, Šilutės ir Telšių. Turto draudimu apsidraudusiems klientams vidutinė šios audros sukelta žala gali siekti 3-5 tūkst. litų.

„Klientai, apsidraudę turto draudimu, po audros dažniausiai kreipiasi dėl audros nuplėštų namų, ūkinių pastatų stogų, pažeistų elektros linijų, taip pat dažnai nuvirtę medžiai pažeidžia sienas, nugriauna vartus. Šiandien per valandą užregistravome žalas, kurias klientai patyrė dėl stipraus vėjo nugriuvusio kamino, įgriuvusio balkono, taip pat nuplėštos stogo dalies ir pan.“, – teigia T. Nenartavičius. Draudimo ekspertas atkreipia dėmesį, kad realūs audros nuostoliai bus žinomi po trijų darbo dienų, kadangi per tokį laikotarpį klientai turi pranešti apie patirtas žalas.

Draudimo bendrovė „Ergo Lietuva“ praėjusiais metais klientams už patirtus turto draudimo nuostolius kompensavo 19,6 mln. litų. Gamtos stichijų šėlsmas praėjusiais metais sukėlė rekordiškai daug žalų: gyventojų ir įmonių turtą negailestingai niokojo ne tik audros, bet ir potvyniai,  draudimo bendrovė registravo itin daug žalų dėl krušos, žaibų, didelio sniego slėgio ir pan.

Atnaujinta 16.38 val. Bendrovė „PZU Lietuva“ užregistravo 14 draudžiamųjų įvykių gyventojų turtui, kuriuos sukėlė stiprus vėjas ir lietus. Nuostoliams atlyginti rezervuota virš 100 tūkst. litų.

Pasak „PZU Lietuva“ kontaktų centro vadovės Jolantos Pocienės, iki šiol dauguma įvykių užfiksuota Vakarų Lietuvoje – Klaipėdos, Gargždų, Tauragės rajonuose. Šioje Lietuvos dalyje užregistruoti draudžiamieji įvykiai, kuriuos sukėlė stiprus vėjas. Jis išgriovė prie statinių esančias tvoras, sugadino statinių detales – langų vyrius, nuplėšė stogo dangą, apgadino balkonus. Jau yra sulaukta pranešimų dėl nuplėšto namo stogo ir dėl krintančios stogo dangos apgadintų automobilių Vilniuje, prie „Helios“ komplekso. Šiam įvykiui jau yra rezervuota 3700 Lt suma.

„Stebėdami meteorologų prognozes, manome, kad dėl stipraus vėjo žalų skaičius dar gali didėti“, – sakė „PZU Lietuva“ Kontaktų centro vadovė Jolanta Pocienė.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius