-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 18

Draudikai sumokėjo 988 tūkst. litų turto draudimo išmoką už sudegusią kavinę

Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ atlygino nuostolius už 2010 m. spalį sudegusią kavinę–barą „Karčema“, esančią Kretingos rajone Padvarių kaime, ir išmokėjo 988 tūkst. litų. Tai yra viena didžiausių išmokų turto draudimo rinkoje 2010 metais, teigiama kompanijos išplatintame pranešime spaudai.
Dega namo stogas
Gaisras / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Draudimas

„Netikėtai sudegęs kavinės–baro pastatas – didelis smūgis sodybos šeimininkų verslui. Mūsų bendrovės ekspertai į įvykio vietą atvyko iškart po to, kai tik gaisras buvo užgesintas. Nedelsiant pradėjome tirti draudžiamojo įvykio aplinkybes, kad šeimininkai galėtų sutvarkyti nelaimės vietą. „Karčemos“ nuostolius vertinti buvo itin sudėtinga – po gaisro liko tik mūrinės sienos“, – sakė „PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius Modestas Žilionis.

Pasak sudegusios kavinės–baro „Karčema“ savininkės Jolandos Šoblinskienės, pastato mansardoje įsiplieskęs gaisras nendrėmis dengtu stogu per kelias minutes išplito po visą statinį. Gaisro metu „Karčemoje“ buvo darbuotojai ir du lankytojai. Laimei, žmonės spėjo evakuotis ir liko sveiki, tačiau vertingų daiktų nepavyko išsaugoti.

M. Žilionis pabrėžė, kad žalos reguliavimo procesas buvo labai sklandus. „Su savo klientais bendradarbiavome kaip viena komanda. Paskelbėme konkursą ir drauge atrinkome statybos darbų įmonę, kurios specialistai pateikė statybos darbų ir medžiagų sąmatą. Sodybos šeimininkai nusprendė patys rūpintis atstatymo ir medžiagų pirkimo darbais. Praėjusią savaitę pervedėme visą išmoką į jų sąskaitą, tad atstatymo darbus jie gali pradėti kada panorėję“, – sakė  M.Žilionis.

„Esame labai patenkinti, kad patys galėsime vadovauti atstatymo darbams. Norime kuo greičiau atkurti pastatą ir tikimės, kad rugsėjo viduryje pakviesime lankytojus į naująją „Karčemą“, – sakė J. Šoblinskienė.

Draudimo bendrovės ekspertai sako, kad gaisrai yra viena staigiausių ir daugiausia nuostolių sukeliančių draudžiamųjų įvykių priežasčių.  Pernai buvo registruoti 140 draudžiamųjų įvykių namų turtui, kurių priežastis buvo ugnis. Jiems atlyginti išmokėta ir rezervuota 3,3 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius