-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 11 03

Draugą pražudė dėl kontrabandinių cigarečių

Sprukdamas nuo persekiojančių policininkų, 23 metų šilutiškis neleistinai padidino automobilio greitį, lygiame kelio ruože jo nesuvaldė, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į pakelės medį ir užmušė kartu su juo važiavusį bendraamžį – taip šią vasarą baigėsi jaunų vaikinų pastangos pasipelnyti iš nelegaliai automobiliu gabentų cigarečių.
Klaipėdos prokuratūra.
Klaipėdos prokuratūra. / G.Kubiliūtės nuotr.

Kaip praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra, Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Donatas Blinstrubis surašė kaltinamąjį aktą baudžiamojoje byloje dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo bei kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimo, kai per sukeltą eismo įvykį žuvo žmogus, ir bylą perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. 

Šiomis nusikalstamomis veikomis kaltinamas 23 m. T. J. Jis šių metų rugpjūčio 12 d. apie 16 val. Šilutės rajone Sausgalvių kaime vairavo automobilį „Subaru Legacy“, tačiau stabdomas policijos pareigūnų nestojo, o padidino greitį, mat kartu su draugu automobiliu nelegaliai gabeno rusiškas kontrabandines cigaretes ir tikėjosi pasprukti nuo pareigūnų. Automobiliui atsitrenkus į medį,  keleivis mirė vietoje, o vairuotojas iš įvykio vietos bandė sprukti, bet buvo sulaikytas policijos pareigūno.

Per du mėnesius įvykį ištyrę Šilutės rajono policijos bei prokuratūros pareigūnai nustatė, jog automobilyje, išėmus užpakalinę sėdynę, buvo prikrauta 9 tūkst. 883 pakeliai cigarečių „Saint George Lights“ su Rusijos Federacijos banderolėmis, kurių bendra vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius – beveik 65 tūkst. litų. 

Kaltinamasis pripažįsta padaręs nusikalstamą veiką, dėl to gailisi ir tai yra jo baudžiamąją atsakomybę lengvinanti aplinkybė. 

„Tenka apgailestauti, jog jauni pasienio gyventojai vis dar nepasimoko iš panašių skaudžių nelaimų ir dėl pinigų rizikuoja savo, savo draugų ir kitų eismo dalyvių gyvybėmis, taip pat ir galimybe ilgam netekti laisvės – įstatymas už eismo įvykio sukėlimą, per kurį žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę iki 8 metų, o už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis – iki 7 metų“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis prokuroras Donatas Blinstrubis.
 
Per 10 šių metų mėn. Klaipėdos apygardos prokurorai baigė ir teismui perdavė 17 baudžiamųjų bylų dėl kontrabandos bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius