-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 30

Draugai ir artimieji pagerbia Pakistane žuvusio alpinisto Ernesto Markšaičio atminimą

Sekmadienį Lietuvą pagaliau pasiekė Pakistane prieš savaitę žiauriai nužudyto alpinisto Ernesto Markšaičio palaikai. Artimieji pageidavo itin asmeniškų laidotuvių be jokio pašalinio dėmesio ir ypatingos pompastikos.
Ernestas Markšaitis pašarvotas Vilniaus arkivyskupijos laidojimo paslaugų centre šalia J.Matulaičio bažnyčios.
Ernestas Markšaitis pašarvotas Vilniaus arkivyskupijos laidojimo paslaugų centre šalia J.Matulaičio bažnyčios. / 15min.lt/Mato Dauginio nuotr.

Per ataką vieno aukščiausių kalnų pasaulyje Nanga Parbato bazinėje stovykloje iš viso žuvo 11 žmonių. Tarp jų buvo ir lietuvis E.Markšaitis. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė Pakistano Talibanas.

Paskutinė E.Markšaičio kelionė į Lietuvą buvo ilga ir sudėtinga. Iš Pakistano į Ukrainą jo palaikus atskraidinęs lėktuvas sugedo, tad likusį kelią teko įveikti automobiliu. Kartu grįžo ir kitas Lietuvos alpinistas, tik per plauką tragedijos išvengęs Saulius Damulevičius.

Artimųjų pageidavimu laidotuvės yra itin asmeniškos. E.Markšaitį pagerbia šeima, artimieji, draugai, kolegos alpinistai. Šarvojimo salėje apsilankė ir S.Damulevičius. Žuvęs alpinistas pašarvotas Vilniaus arkivyskupijos laidojimo paslaugų centre šalia J.Matulaičio bažnyčios. 

Vainiką Vyriausybės vardu padėjo ir išreiškė užuojautą artimiesiems premjeras Algirdas Butkevičius, lydimas krašto apsaugos ministro Juozo Oleko.

Laidotuvės numatytos pirmadienį 14 valandą, E.Markšaitis bus palaidotas Karveliškių kapinėse.

15min.lt/Mato Dauginio nuotr./Ernestas Markaaitis paaarvotas Vilniaus arkivyskupijos laidojimo paslaugų centre aalia J.Matulaičio bažnyčios.
15min.lt/Mato Dauginio nuotr./Ernestas Markšaitis pašarvotas Vilniaus arkivyskupijos laidojimo paslaugų centre šalia J.Matulaičio bažnyčios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius