Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 22

Dreverną norima atverti didesniems turistų srautams

Prieš kelerius metus modernizuotą Drevernos prieplauką norima plėsti, kad ši vieta būtų dar patrauklesnė turistų srautams.
Dreverna
Drevernos jachtų uostelis / A. Kripaitės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė pradėjo analizuoti galimybes, kaip šią vietą paversti dar patrauklesnę atvykėliams. Savivaldybė seniai puoselėja ambicijas Dreverną padaryti kultūros, poilsio, vandens sporto ir pramogų uostu.

Lyginant su Klaipėdos uostu Drevernos prieplauka turi tą privalumą, kad nereikia išplaukti per akvatoriją, o su vandens transporto priemonėmis patenkama tiesiai į marias. Taigi Drevernos prieplauka yra labai patogi tiek vandens sportui, tiek ir kitai veiklai.

Svarstoma, kad šalia prieplaukos turėtų atsirasti ir stovyklavietė. Tačiau savivaldybė kratosi finansinės naštos steigti ir išlaikyti stovyklavietę.

Anot vietos verslininko, buriuotojo Salvijaus Paškausko, kad visi norėtų važiuoti į Dreverną, reikia, kad žmonės turėtų kur apsigyventi bei pavalgyti, kad būtų ką veikti ir žiemą. Jau šiuo metu Drevernos prieplaukoje planuojami vaikų ir suaugusiųjų čempionatai, tačiau jiems kokybiškai surengti dar šiek tiek reikia įdirbio.

Drevernoje daug dar neišnaudotų galimybių organizuoti įvairias pramogas ir sportinę veiklą vasarą bei žiemą – irklavimą, buriavimą, mėgėjišką žūklę, ledrogių sportą ir pan.

Kaip informuoja Klaipėdos rajono savivaldybė, iki kovo mėnesio tarybos posėdžio bus išanalizuota Drevernos prieplaukos plėtra, įvertinant viešosios įstaigos ir koncesijos sutarties pagrindu vykdomos veiklos privalumus ir trūkumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius