-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 23

Druskininkų apetitas auga: kurorte planuojamas paplūdimys po stogu, keltuvų trasa, oro uostas, aerodinaminis tunelis

Uždara arena su šildomomis smėlio kopomis, paplūdimio tinkliniu, pušimis, akmeniniu molu, mediniais takeliais ir banguotą jūrą imituojančiu baseinu. Druskininkų meras žada, kad toks statinys Druskininkų centre duris atvers po pustrečių metų.
Taip turėtų atrodyti paplūdimį imituojanti šildoma arena.
Taip turėtų atrodyti paplūdimį imituojanti šildoma arena. / Druskininkų savivaldybės vizualizacija

Prie vandens atrakcionų parko planuojamas pastatyti uždaras maniežas stikliniu stogu veiks ištisus metus. Šiltu oru stiklinis stogas bus atidengiamas, kad būtų galima mėgautis saulės voniomis.

„Jei Dievas mums nedavė jūros, pasidarysime patys“, – kalba Druskininkų vadovas Ričardas Malinauskas. Jis skaičiuoja, kad visus metus veiksiančio paplūdimio projektas bus patvirtintas gruodžio mėnesį, o statybos darbai pajudės pavasarį.

„Per dvejus metus turėtumėme pastatyti, – kalba R.Malinauskas. – Jau dabar deramasi su gamyklomis, kurios galėtų pagaminti 50 m pločio stumdomas konstrukcijas. Bendras pastato plotas bus apie 4 tūkst. kv. m. Projekto vertė? Tikimasi tilpti į 30 mln. Lt.“

Dar vienas Druskininkų valdžios užmojis – 1,1 km ilgio keltuvų trasa, kuri sujungtų Druskininkų centrą su praėjusių metų rugpjūtį atidarytu žiemos pramogų kompleksu „Snow Arena“. Keturi keltuvai lankytojus pakeltų į 45 m aukštį. Šio projekto kaina, R.Malinausko žodžiais, yra apie 10–12 mln. Lt. Statybos darbus ketinama pradėti pavasarį ir baigti per pusantrų metų.

Druskininkų savivaldybės vizualizacija/Vandens parkas po dirbtinio paplūdimio pastatymo turėtų atrodyti taip.
Druskininkų savivaldybės vizualizacija/Vandens parkas po dirbtinio paplūdimio pastatymo turėtų atrodyti taip.

„6 mln. Lt skirta iš Europos Sąjungos fondų, dabar mūsų pagrindinis uždavinys – surasti patikimą partnerį, pasiryžusį investuoti likusią pinigų sumą“, – kalba R.Malinauskas.

Meras užsimena ir apie planus šalia vandens pramogų parko pastatyti aerodinaminį tunelį. „Tai 170 m/s greičio vėjas, virš kurio tu skrendi. Pabandžius kyla noras daryti tai dar ir dar, bet tai nėra lengva – sunkiau nei išmokti važiuoti dviračiu“, – tikino pats tokią pramogą išbandęs R.Malinauskas.

Dar jis svajoja apie B2 kategorijos oro uostą (lėktuvams iki 70 sėdimų vietų), kuriame taip pat bus galima rengti automobilių ar motociklų žiedines lenktynes. Norėdama suvilioti verslininkus investuoti į šį objektą, savivaldybė davė leidimą šalia oro uosto statyti kotedžus.

Po kelerių metų kurortas norėtų pasistatyti ir Kultūros centrą su tūkstančio vietų koncertų sale, dviem kino teatrais, parodų galerija, patalpomis seminarams bei repeticijoms rengti, teatro studijomis ir t. t. Tačiau kada jis taps realybe, meras dar negali pasakyti.

Šiandien Druskininkuose vienu metu gali apsistoti apie 7,5 tūkst. žmonių. Planuojama, kad ateityje jų galėtų apsistoti apie 10 tūkst. Anot R.Malinausko, Druskininkams to visiškai pakaktų.

Druskininkų savivaldybės vizualizacija/Druskininkai svajoja ir apie savo oro uostą.
Druskininkų savivaldybės vizualizacija/Druskininkai svajoja ir apie savo oro uostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius