Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 16 /17:16

Druskininkų sanatorijoje „Saulutė“ patvirtintas ūmios žarnyno infekcijos protrūkis

Alytaus visuomenės sveikatos centras oficialiai informavo Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad VšĮ Vilniaus universiteto vaikų ligoninės filialo Druskininkų „Saulutės“ sanatorijoje (Vytauto g. 2, Druskininkai) susirgo 7 vaikai, pirminė diagnozė – gastroenterokolitas.
Švara
Švara / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sergančių vaikų amžius – nuo 3 iki 13 metų. 3 vaikai susirgo 2011 m. rugpjūčio 11 d., o dar 4 vaikai rugpjūčio 12 d. Visi sergantys vaikai vėmė, kai kurie viduriavo. Visi jie gydomi sanatorijoje.

Primename, kad 2011 m. rugpjūčio 12 d., po neplaninio patikrinimo, VšĮ „Kretingos maistas“ VšĮ Vilniaus universiteto vaikų ligoninės filialo Druskininkų „Saulutės“ maisto tvarkymo skyriaus veikla buvo sustabdyta. Patikrinimo metu buvo nustatyta daug grubių maisto tvarkymo saugos ir higienos reikalavimų pažeidimų, tvarkant maistą neišvengiama kryžminės taršos, nesilaikoma maisto produktų laikymo kaimynystės principų.

Šiuo metu Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje tiriami maisto produktų, žaliavų, geriamo vandens, nuoplovų mėginiai. Įmonėje vykdomi gamybos ir pagalbinių patalpų valymo ir dezinfekcijos darbai, šalinami kiti nustatyti pažeidimai. Įmonei veiklą bus leista atnaujinti tik gavus galutinius tyrimų rezultatus ir įsitikinus, kad visi nurodyti trūkumai pašalinti.

Druskininkų „Saulutėje“ ruošiamame maiste pažeidimų nerasta, todėl „Kretingos maistas“ atsiriboja nuo netinkamos ligoninės veiklos

Rugpjūčio 12 d. atliktas Maisto ir veterinarijos tarnyba po atliktų tyrimų patvirtino, kad bendrovės VšĮ „Kretingos maistas“ naudojami maisto produktai ir ruošiamas maistas bei naudojamas vanduo atitinka visus nustatytus reikalavimus, kaip parodė tyrimų rezultatai. Tačiau praėjusią savaitę tarnyba nustatė pažeidimus dėl ligoninės filialo „Saulutė“ vykdomų remonto darbų ir todėl pristabdė „Kretingos maisto“ veiklą. Dėl netinkamai sudarytų sąlygų maitinimo paslaugos teikimui VšĮ „Kretingos maistas“ nusprendė nutraukti šios paslaugos teikimą Vilniaus universiteto vaikų ligoninės filialui „Saulutė“.

Įmonės „Kretingos maistas“ parengtame pranešime dėl sutarties nutraukimo nurodomos pagrindinės šio sprendimo priežastys – VšĮ Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Druskininkų filialas „Saulutė“ nesuteikė maitinimo paslaugos teikimui tinkamų patalpų ir nesudarė maitinimo paslaugos teikimui tinkamų sąlygų. Pranešime nurodoma, kad bendradarbiavimo metu nesuderinus su „Kretingos maistu“ ligoninė vykdė statybos darbus, kas trukdė bendrovei teikti kokybiškas maitinimo paslaugas šios gydymo įstaigos pacientams.

Taip pat ligoninėje nebuvo užtikrinta vidinė tvarka, todėl lydintiesiems tėvams ligoninės palatų patalpose ir kambariuose buvo suteikta galimybė gaminti patiems maistą, neturint tam sudarytų sąlygų, iš savo maisto produktų ir nesilaikant jokių sanitarinių reikalavimų ir maisto saugos. Dėl šios priežasties įtariama, kad ligoninės pacientams – vaikams buvo sutrikęs virškinimas.

VšĮ „Kretingos maistas“ ir VšĮ Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Druskininkų filialo „Saulutė“ bendradarbiavimo sutartis turi būti nutraukta per 30 dienų. Maitinimo paslaugas ligoninei VšĮ „Kretingos maistas“ teikė mažiau nei 3 mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius