-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 29

Druskininkuose gydymą tęsiantis Vytenis Andriukaitis: „Kasdien jaučiuosi vis tvirčiau“

„Rytoj sueis lygiai mėnuo, kai aš po operacijos“, – skaičiuoja eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis. Po kovo 30-ąją Santariškių klinikose atliktos sudėtingos operacijos jėgas jis atgauna Druskininkuose. „Viskas pagal planą“, – sako 63 metų politikas ir ketinimų į Briuselį grįžti iškart po gegužės 1-osios neatsisako.
Vytenio Povilo Andriukaičio spaudos konferencija po pilvo operacijos
Vytenis Povilas Andriukaitis po pilvo operacijos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Buvo numatyta, kad Druskininkuose V.P.Andriukaitis praleis 16 dienų. Balandžio 17 dieną pradėta reabilitacija jau eina į pabaigą.

„Turėsiu nuvažiuoti į Santariškių klinikas pasitikrinti ir tada skrisiu į Briuselį“, – sako aukštas ES pareigūnas.

Lietuva turėtų pasistengti atstatyti sanatorinio-kurortinio gydymo prestižą, pateikti paraiškas gauti ES paramą ir investuoti į Druskininkų, Birštono, Likėnų, Palangos gamtinius resursus.

Jis tikina, kad gauna aukščiausio lygio reabilitacijos paslaugas: „Didelė laimė, kad išsaugojome sanatorinio-kurortinio gydymo specialistus, o ne tik rekreacinės kurortinės industrijos, kuri remiasi tik SPA, masažais ir pirtimis.“

Sanatorijose „Draugystė“ ir „Eglė“ V.P.Andriukaitis regi didžiulį potencialą, kurį reikia išsaugoti.

„Ypač suprantant, ką reiškia gamtiniai resursai, kuriuos galima naudoti. Manau, kad Lietuva turėtų pasistengti atstatyti sanatorinio-kurortinio gydymo prestižą, pateikti paraiškas gauti ES paramą ir investuoti į Druskininkų, Birštono, Likėnų, Palangos gamtinius resursus. Jie turėtų būti pristatomi aukščiausiu lygiu“, – kalbėjo eurokomisaras, atsakingas už visuomenės sveikatą ir maisto saugą.

V.P.Andriukaitis Druskininkiuose užimtas visą dieną: „Turiu ir procedūrų, ir gydomąsias mankštas, ir man pritaikytus masažus, medikamentinį ir dietinį gydymą. Veiklos visai dienai.“

Sudėtingą operaciją pilvo srityje patyręs ir net savaitę reanimacijoje praleidęs V.P.Andriukaitis tikina, kad dabar viskas eina pagal planą – kasdien jaučiasi vis tvirčiau: „Keturias dienas turėjome pavasario, o dabar truputį atvėso, bet tas nekenkia.“

Po reabilitacijos politikas grįš pakartotiniams tyrimams į Santariškių klinikas. Tikisi, kad tyrimų rezultatai bus geri.

V.P.Andriukaitis nėra įvardijęs tikslios savo ligos, tačiau neslėpė, kad operaciją uždelsus pasekmės galėjo būti skaudžios.

Darinyje, kuris pašalintas operacijos metu, vėžinių ląstelių nerasta, todėl V.P.Andriukaičiui gydymas chemoterapija nėra taikomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius