Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 14 /12:42

Druskininkuose ir Birštone atleidžiami sanatorijų darbuotojai

Kurortuose keletą mėnesių tvyrojusi įtampa darbo rinkoje dėl sumažėjusios veiklos ir prarastų klientų gruodžio viduryje pasiekė piką. Sanatorijų užimtumui sumažėjus, fiksuojami pirmieji numatomi grupės darbuotojų atleidimai, skelbia Užimtumo tarnyba.
„Eglės sanatorija“
„Eglės sanatorija“ / „Eglės sanatorijos“ nuotr.

Užimtumo tarnybai apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą pirmoji pranešė „Eglės“ sanatorija. Įspėti 185 darbuotojai, iš jų – 178 Druskininkuose ir 7 Birštone.

Informuojama, kad koronoviruso pandemija turėjo įtakos sumažėjusiam reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugų poreikiui ir dėl to, sumažėjus klientų srautui, darbuotojų atliekamos darbo funkcijos yra perteklinės. Darbo neteks daugiausiai kambarinių – 31, pagalbinių darbininkų – 15, padavėjų – 11, valymo operatorių – 10, sveikatos stiprinimo specialistų – 9, taip pat virėjų, masažuotojų, skalbimo operatorių vairuotojų, auklėtojų, įvairių registratorių, bendrosios praktikos slaugytojų, konditerių, elektrikų, vairuotojų – traktorininkų ir kt. „Eglėje“ iš viso dirba 599 darbuotojai.

LNTPA nuotr./Eglės sanatorija Birštone
LNTPA nuotr./Eglės sanatorija Birštone

Pranešimą atsiuntė ir„Birštono šaltinis“, teikiantis apgyvendinimo, sveikatinimo procedūrų, konferencijų organizavimo ir maitinimo paslaugas. Įmonė informavo apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą – įspėjo 41 darbuotoją: 11 padavėjų, 9 pagalbinius darbininkus, 8 kambarines, 6 skalbimo operatorius, barmeną, vairuotoją, virėją, laisvalaikio projekto vadovą, budintį registratorių, kiemo darbininką, barmeną – padavėją.

Užimtumo tarnybos duomenimis, Druskininkų ir Birštono kurortai lapkritį buvo tarp savivaldybių, kuriuose per mėnesį daugiausiai augo registruotas nedarbas – atitinkamai 1,4 proc. ir 1,2 proc. punkto.

Gruodžio 1 d. Druskininkuose registruota 2 tūkst. darbo ieškančių asmenų, registruotas nedarbas siekė 17,7 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų. Lapkritį kreipėsi daugiausiai – 33 proc. (81 asmuo) dirbusių savarankiškai, grįžusių iš užsienio arba iš viso nedirbusių asmenų, 12,6 proc.(31) – iš apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų teikimo sektoriaus, 11,7 proc. (29) – didmeninės ir mažmeninės prekybos, 11,3 proc. (28) – iš žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo veiklų.

Pagal profesijas, daugiausiai tarp naujų klientų buvo padavėjų, biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojų, kambarinių ir pagalbininkų, parduotuvių pardavėjų, barmenų, nekvalifikuotų augalininkystės ūkio darbininkų.

Birštone darbo ieško 280 darbingo amžiaus gyventojų, ir jie sudaro 11,8 proc. Daugiausiai per mėnesį kreipėsi savarankiškai dirbusių asmenų, iš nekilnojamojo turto operacijos veiklos, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų teikimo, didmeninės ir mažmeninės prekybos.

Įregistruota padavėjų, biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojų, kambarinių ir pagalbininkų, viešbučių registratorių, sekretorių, atliekančių bendras funkcijas, nekvalifikuotų pastatų statybos darbininkų, parduotuvių pardavėjų.

Kaip rodo duomenys, lapkritį įregistruotas 21 darbo ieškantis asmuo, dirbęs Druskininkų sanatorijose valytojais, kambarinėmis ir pagalbininkais. Birštone – 17 valytojų, kambarinių ir pagalbininkų, viešbučių registratorių ir padavėjų.

„Eglės“ sanatorijos vadovas: mažiau darbuotojų bus atleista ir dėl valdžios subsidijų

„Prisiėmėme daugiau rizikos ant savo pečių, nes norime išsaugoti kaip galima daugiau darbo vietų. Be to, Užimtumo tarnyba pradėjo skelbti, kad prastovų subsidijos po Naujųjų metų turi tęstis, kol tęsis ekstremali situacija. Atsirado daugiau tikėjimo, kad gal prisidės daugiau su pagalbos priemonėmis nauja Vyriausybė“, – BNS teigė A.Salda.

Pasak jo, įmonė tikisi, kad ateityje daugiau darbuotojų atleisti neteks.

„Mūsų tie skaičiai paskaičiuoti jau ganėtinai blogam scenarijui, čia nebuvo optimistinis scenarijus, jau planavom, kad bus blogai, kad bus nedaug pagalbos priemonių, kad klientai greit negrįš, tai esam priversti atleisti“, – sakė A.Salda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius